Dorpsnieuws

Dragers van den goede boodschap, overweging

Joost JansenVorige week zaten we met een twintigtal mensen uit onze grote parochie bij elkaar en één van de vragen was: welke prioriteiten hebben we in 2019? Diakonie, jongeren, zorg voor een goede communicatie. Iemand bracht in: onze bisschop De Korte wil toch dat alles wat je doet in het licht van ‘evangelisatie’ komt te staan?

Lezing en boekpresentatie op Bernrode door oud-leerling

GeertvanZandbrinkIMG 6492Op 14 november kwam in de aula van Bernrode een oud-leerling zijn boek presenteren. Geert van
Zandbrink (20) schreef: Linea recta naar het eind van je Latijn (en een beetje Grieks). Op een heel
leuke, herkenbare manier lees je in dit boek hoe de klassieke talen een enorme stempel drukken op
de Nederlandse taal.

Taalcoach gevraagd

ons welzijn 1Een taalcoach is een vrijwilliger die een vluchteling of inburgeraar helpt met het leren van de Nederlandse taal. Dit gebeurt vooral door de taal in de praktijk te oefenen.
Over de organisatie:
Vluchtelingen Werk Oost-Brabant e.o. begeleidt vluchtelingen en migranten bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan.

De Toren stoot door naar plek 2 in Café Top 100 2018

Jeroen en Mieke van De TorenDe Toren in Heeswijk-Dinther weet van geen wijken. Na twee zevende plekken in de afgelopen twee Café Top 100-edities, weten Jeroen en Mieke van den Broek en hun team, de continuïteit te waarborgen en zelfs te verbeteren. Het levert hen een tweede plek op in de Café Top 100 2018.

Opnieuw internationaal bezoek voor Laverhof

Belgisch bezoek LaverhofAfgelopen donderdag en vrijdag 8 en 9 november bezocht een delegatie van VZW Rusthuizen Zuster van Berlaar uit België de locaties St. Barbara en Cunera/De Bongerd van Laverhof. VZW Rusthuizen Zuster van Berlaar exploiteert acht woonzorgcentra in België en is ontstaan uit de congregatie van de zusters van het Heilig Hart van Maria.

Een vraag… overweging op 4 november

Joost JansenVorige week zaterdag waren Hein Stufkens en Annemiek Schrijver – u weet wel van De Verwondering - bij ons in de abdij. Na de lezing, bij een glaasje bier in het proeflokaal, vroeg Annemiek mij: ‘Krijg jij bij je inzet in de parochie voldoende bemoediging van je parochianen?’ Er ontstond een boeiend gesprek.

Zien – inzien overweging op 28 oktober

Joost JansenJe bent een grote puzzel aan het leggen en plotseling zie je een puzzelstukje – vaak van een stukje wolk – waar je al lange tijd naar op zoek bent en dat klopt. Soms kijkt iemand over je schouder mee, wijst je een stukje aan, en je ziet het dan ook. Dit is nog een eenvoudig voorbeeld. Maar in ons leven gebeurt het ook op andere vlakken.

Over macht… overweging op 21 oktober

Joost Jansen

Een verhaal over macht. Uiteindelijk draait veel in onze samenleving om macht. Het heersen van de een over de ander. De baas is de baas. Je haalt de mensen die het voor het zeggen willen hebben er vaak zo uit. Je zou toch denken dat dit die vrienden van Jezus niet zou gebeuren, zeker niet in zijn nabijheid.

Handhaving snelheid op N 279?

N 279 2018 10 12 1Het werd hoog tijd dat de N 279 twee keer twee-baans werd. De beslissing is toen ook genomen om de maximumsnelheid op 80 km./uur te houden. Hoewel er ook andere meningen op na gehouden werden namelijk 100 km./uur. Gelukkig is dat toen niet doorgegaan.

Ereleden-galerij Muziekvereniging Servaes

Ereleden galerij Muziekvereniging Servaes 2Met grote trots presenteerde Muziekvereniging Servaes uit Dinther afgelopen zondag 7 oktober tijdens het vriendenconcert ‘Friends for life’ een Ereleden-galerij. Vier niet musicerende Ereleden - Gerard Barten, Martien Deckers, Willy van der Steijn en Joop Traa – 
 
Presentatie Ereledenbord Muziekvereniging Servaes

Subcategorieën

Binnenkort