Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

- 2019

PassieconcertIn het weekend van 17 en 18 maart geeft Kamerkoor Mi Canto uit Heeswijk-Dinther een tweetal Passieconcerten. De concerten staan geheel in het teken van de Lijdenstijd. Ze werpen een mooi licht op de prachtige muziek die door de eeuwen heen op dit thema is gemaakt. Mi Canto heeft al eerder met dit thema gewerkt, bijvoorbeeld in concerten rond de Dodenherdenking.
MiCantoDit jaar is ervoor gekozen om een breed palet van deze muziek in twee Passieconcerten ten gehore te brengen.
Centraal in het concert staat de Music for the Funeral of Queen Mary van Henri Purcell, zoals uitgevoerd bij haar begrafenis in 1695. Mi Canto voert het gehele werk uit onder begeleiding van Huub Sperber op orgel.
Rondom deze prachtige muziek brengt Mi Canto u via uiteenlopende liederen, zoals Crucifixus van Lotti, Lux Aeterna van Edward Elgar en Salve Regina van Poulenc geleidelijk naar de moderne tijd met de première van Northern Lights van de Noorse componist Ola Gjeilo. Daarmee zijn de concerten zeer de moeite waard om te bezoeken. Mi Canto staat bij deze concerten zoals altijd onder leiding van Enrico van Schaik.
 
Het eerste van de twee concerten vindt plaats op zaterdagavond 17 maart om 20 uur in de Antonius van Paduakerk in Nijnsel. Het tweede concert vindt plaats op zondagmiddag 18 maart om 15 uur in de kerk van de Abdij van Berne in Heeswijk.
Kaarten à € 10 (inclusief een consumptie na afloop) zijn online verkrijgbaar via www.micanto.nl  en voor aanvang van het concert aan de ingang van de kerk.

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech