Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

ReepootOpnieuw afgehakte dierenpoot in het bos gevonden: 'Waarom doet iemand zoiets?'
En weer is het raak. Na de vondst van twee afgehakte dierenpootjes in Oss eerder deze week, is donderdag ook in Heeswijk-Dinther
een dierenpoot in een boom gevonden. Bij de poot hing dit keer ook een boodschap op een poster, gericht aan hondenbaasjes.
 
De poot lijkt afkomstig van een ree, en hing aan een boom in de Kersouwelaan, vlakbij theater de Kersouwe. Hij werd donderdagochtend gevonden door Suzanne Boxman (35), die honden aan het uitlaten was met haar uitlaatservice. ,,Ik parkeerde mijn auto, stapte uit en zag het gelijk. Ik dacht direct: het zal toch niet waar zijn? Ik had het nieuws van de gevonden poten in Oss gelezen. Stelletje gekken, waarom doet iemand zoiets?", vraagt de Heesche zich af. Ze belde meteen de politie, die er agenten op afstuurde.
 
Posters
Bij het pootje hangt ook een poster, afkomstig van Vereniging het Reewild. Volgens Suzanne hing deze er echter al een tijdje. Bij meerdere toegangswegen van het bos hangen de pamfletten: ze spreken hondenbezitters erop aan dat zij beter op hun dieren moeten letten, nu er veel jonge reekalfjes in het bos lopen. Jonge reetjes worden regelmatig door loslopende honden gebeten. Of de stichting ook iets te maken heeft met de afgehakte poot, is niet duidelijk.
 
Bron: site BD
Foto: © Suzanne van Boxtel

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech