Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

De WildhorstDe harde lijn die het college van B en W van Bernheze heeft ingezet om de achterstallige erfpacht voor recreatiepark De Wildhorst in Heeswijk-Dinther te innen, krijgt niet van alle politiek partijen de goedkeuring.
Het college heeft Mooi Weer Recreatie en Jusoma gesommeerd om achterstallige erfpacht binnen drie weken te betalen. Gebeurt dat niet, dan zegt Bernheze de erfpachtcontracten op.
Volgens een aantal partijen moet de gemeente eerst plannen maken om van de Wildhorst weer een vakantiepark te maken. Pas daarna zouden de financiële problemen opgelost moeten worden. Die problemen zijn er al jaren en er zijn al verschillende rechtszaken gevoerd over de betaling van achterstallige erfpacht.

„Als we ons alleen richten op het innen van de erfpacht, zijn we nog vijf jaar zo bezig en verpaupert het park nog verder”, aldus Cent van den Berg (Progressief Bernheze). Maar volgens Rien Wijdeven moet er gewoon betaald worden. „Gebeurt dat niet, dan hebben wij het recht om de erfpacht op te zeggen. Die koers zetten wij nu in.” De coalitiepartijen steunen de aanpak van het college.
 
Bron: site BD

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech