Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

Sociale woningbouw_HDBAM Wonen realiseert nieuwbouw voor Kleine Meierij.
Op 18 april jongstleden tekenden woningstichting Kleine Meierij en BAM Wonen de Design & Build-overeenkomst voor de realisatie van 22 energie neutrale woningen
in de nieuw te bouwen wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther.
Bam en_Kleine_MeierijAlle woningen zijn bestemd voor sociale verhuur.
 
 
Vraag en aanbod
Corporaties zijn tegenwoordig op zoek naar complete, compacte en energie neutrale woningen.
De 22 woningen die BAM Wonen realiseert, spelen in op deze vraag en maken onderdeel uit van het grotere Rodenburg plan. De woningen zijn van alle gemakken voorzien met een vloeroppervlakte van 70m2 GBO.
 
 
In dit plan realiseert de gemeente 130 tot 150 woningen op een oppervlakte van 7 hectare. 30 Procent wordt gereserveerd voor sociale woningbouw. Woningstichting Kleine Meierij realiseert 22 sociale huurwoningen.
 
 
Woningen
De grondgebonden woningen, ontworpen door Leenders Architecten, bestaan uit tussenen hoekwoningen en zijn verdeeld in 2 blokken van 5 woningen en 2 blokken van 6 woningen. Het unieke aan de woningen is dat ze energie neutraal worden opgeleverd. Dat betekent dat de woningen een EPC hebben van 0,0. Een goed geïsoleerde woning met PV panelen op het dak.
 
Planning
BAM Wonen verwacht na de bouwvak te starten met de bouw en de eerste woningen net voor Kerst op te leveren. De overige woningen worden in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd.

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech