Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

20161008 204554Canto_libre_2Er komen zangers en zangeressen op in Argentijnse kleding, ze zingen en spelen het levensverhaal van Jezus. In drie kwartier. De hoogtepunten uit Jezus’ leven herken je ook al verstaat niet iedereen het Spaans.

20161007 210206Canto_libre1Het ritme van de muziek, de eenvoud van de presentatie en het geweldig acteertalent van deze jonge mensen (de jongste is 12!) getuigen van een diepe vertrouwdheid met het bijbelse verhaal. Dit koor is enkele dagen in ons midden geweest. Ondergebracht bij gastgezinnen in Heeswijk-Dinther-Loosbroek en omstreken hebben ze iets van de Nederlandse cultuur kunnen opsnuiven. Ze zijn op weg naar Rome om voor hun Argentijnse paus Franciscus te mogen zingen. En de Argentijnse televisie gaf geregeld live-verslag omdat een van hun journalisten meereisde (en haar zoon zong in het koor).

20161007 215350Canto_libre_3Na het Evangelio Criollo (volgens Mattheus) van een Argentijnse componist (jezuïet en priester), kwamen nog enkele stukken in kleine bezetting waaronder 'Adios Nonino' van Astor Piazolla (de 'traan van Maxima'). Het geheel werd afgesloten met de uitvoering van de Missa Criolla van Ramirez.

Joost Jansen

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech