Voetbal

Erp vv Heeswijk 18 28 4 2019Waar het einde van de competitie in zicht is, strijden nog 3 clubs om het kampioenschap in de tweede klasse H: Real Lunet, SSS en de tegenstander van vandaag Erp. De thuisploeg is op het moment niet te stoppen en ook Heeswijk kon daar geen verandering in brengen.

Erp vv Heeswijk 36 28 4 2019Emiel vd Sanden was de gevierde man bij Erp met twee doelpunten.
Zaterdag nog veel regen, vandaag (28 april) een fijne lentedag. Veel mensen wisten dan ook het sportpark te vinden, waardoor alle ingredi├źnten aanwezig waren voor een interessante wedstrijd. Erp liet vanaf minuut 1 zien dat ze nog ergens voor strijden. De Erpenaren waren in het 1e kwartier feller en scherper dan Heeswijk. Met name Van Deurzen nam Erp bij de hand, met een aantal goede duels en voortzettingen. De 1e kansjes waren dan ook voor Erp, waar Emiel vd Sanden de grootste kreeg, maar Niek van Zutphen op zijn pad vond.
Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Heeswijk beter in de wedstrijd. Er kwam meer dreiging richting de goal van Van Ballegooij, grote kansen bleven echter uit. De grootste kans was voor Coen van Beljouw, die na een goede actie naar binnen vanaf de 16-meter lijn mocht uithalen, van Ballegooij stond echter op de juiste plek. Toen iedereen eerder een doelpunt voor Heeswijk verwachtte, was het toch Erp dat toesloeg. Goaltjesdief Emiel vd Sanden zette een dribbel in en door het niet adequaat ingrijpen van verschillende Heeswijkenaren, mocht hij uithalen vanaf hoek 16-meter. Hij deed dit verwoestend hard en gaf Van Zutphen tegendraads het nakijken.
Na de thee kwam Heeswijk goed uit de kleedkamers. Met een aardig tot goed positiespel probeerde Heeswijk een gat te slaan in de stabiele Erpse defensie. Sleddens, die na 7 weken blessureleed weer minuten kon maken, was ondertussen ingevallen en gaf bijna direct een assist. Adank stak de bal in de 16-meter van Erp, Sleddens legde terug, maar Danny Aarts zag zijn schot gekraakt worden. De grootste kans van de wedstrijd was voor Erp. De ingevallen Bob Verhagen werd diep gestuurd, maar kwam vervelend in botsing met keeper Van Zutphen. Waar Van Zutphen geblesseerd bleef liggen, ging Verhagen door en kon vrij voor goal binnenschuiven, hij treuzelde echter en liet Heeswijkse verdedigers terugkomen. Het bleek achteraf logisch, want de middenvelder ging direct naar de grond en moest van het veld met een diepe snee in zijn been van de eerdere botsing. Ook bij Heeswijk was er pech. Dylan Davies moest kort erna naar de kant met een vervelende hamstringblessure. Heeswijk ging nog opzoek naar de gelijkmaker en was dichtbij met een kopbal van Max Sluiter. In de counter maakte Erp kort voor tijd de 2-0. Dieuwe van der Heijden ging diep en legde de bal breed op de meegelopen Van de Sanden. De spits schoot zijn 2e van de wedstrijd binnen.
Goed veldspel van Heeswijk, maar een daadkrachtiger Erp. Volgende week komt het in vorm verkerende Real Lunet op bezoek, wederom een kampioenskandidaat in deze klasse.
We hopen iedereen weer te verwelkomen in Sportpark De Balledonk.
Plaats reactie