Redactioneel

190519 PK 25jaarBernheze31Op 19 mei zijn ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de gemeente Bernheze op en buiten het Natuurtheater De Kersouwe allerlei activiteiten georganiseerd. Meer foto's. 
 
Hardloopwedstrijden
Er werden drie afstanden gelopen namelijk de vijf km., de 10 km. en de halve marathon (21 km.).
Bij deze trimloop werd ook van de nieuwste ontwikkeling gebruik gemaakt.
Alle deelnemers kregen op hun schoen een chip bevestigd, zodat start en binnenkomst worden geregistreerd dankzij een blauwe strip op de startlijn.
Er hadden zich 136 deelnemers aangemeld. Helaas is de Kidsrun op het laatste moment afgelast, omdat zich hiervoor te weinig deelnemers hadden aangemeld.
Wethouder Rien Wijdeven loste het startschot.
De deelnemers kregen, als ze dat wilden, na iedere ronde water uitgereikt.
Na afloop moest iedere loper zijn chip inleveren en kreeg ervoor in de plaats een bidon aangeboden.
Er was verder een estafette waaraan o.a. raadslid Cor van Erp en burgemeester Marieke Moorman deelnamen.
Mij is van die dag alleen bekend dat Juul van Lankveld uit Dinther eerste was op de 10 km.
Tijdens deze loop was natuurlijk de plaatselijke EHBO aanwezig en zorgde de Scouting Bernheze voor de noodzakelijke verkeersafwikkeling.
De organisatie hiervan, onder de noemer “Werkgroep Sport”, was in handen van:
Rudo Romeinders, Femke van Bakel, Jozette van den Helm en Gijs van der Linden, terwijl Linda van Zutphen als omroepster optrad.
 
Muziek
Terwijl de start van de hardloopwedstrijd begon, opende burgemeester Marieke Moorman om 12.30 uur in het grote theater de viering van het 25-jarig bestaan van de gemeente Bernheze. Daar begon het speciale concert door leden van de Koninklijke Fanfare en muziekvereniging Servaes. Er werd o.a. gespeeld het “Decennium” van Eric Swiggers, dat voor de eerste keer gespeeld werd toen de gemeente 10 jaar bestond.
Het geheel stond onder leiding van dirigent Adri Verhoeven.

Na dit optreden, dat eindigde met een ware snipperparade, kwamen diverse bands uit alle kernen van Bernheze aan de beurt. Als eerste speelde de “Zoetkees de Kofferband” uit Vorstenbosch. Deze band toont al meteen, dat we veel talent in Bernheze hebben. Achtereenvolgens zouden nog komen: “Friday Night at John’s Rockcoverband” uit Heeswijk, “The Picadilly’s” uit Heesch, “Reed” uit Nistelrode,
“Q-size” uit Dinther, “Heegelsleek” uit Loosbroek en de “Baby Blue Band” uit Schijndel. Als het onweer geen roet in het eten heeft gegooid zou deze avond tot 20.00 uur gaan duren.
 
Foto’s
Fotoclub Bernheze o.l.v. Wim Roefs had bewoners met huisnummer 25 op de foto gezet.
Men kon die bewonderen op een groot bord. Alle kernen waren hier natuurlijk meegenomen.
 
IVN afd. Bernheze
Het IVN afd. Bernheze had een kraam waarbij ze demonstreerde hoe met wilgentenen manden e.d. gemaakt kunnen worden, terwijl de jeugd nestkastjes in elkaar kon timmeren. Op een recent ingericht terrein werd met hulp van wethouder Peter van Boekel en Tineke van Schijndel van het Natuurtheater De Kersouwe, bloemenzaad gestrooid in het kader van de actie Bernheze zoemt.

Jeugd en Fotohokje
Ook voor de jeugd was ruimte ingericht, waarbij o.a. gespeeld kon worden op een springkussen.
En in het bekende “Fotohokje” kon je een foto van jezelf laten maken.
 
Tekst en foto’s: Peter Kriele
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen