Dorpsnieuws

HeelalBerne-Anders activiteit op maandag 3 juni om 20.00 uur :
Prof. Heino Falcke bedacht al in 2000 het experiment om een zwart gat in beeld te brengen.
In een lezing op MAANDAG 3 juni in de Abdij van Berne in Heeswijk neemt hij ons mee op een magische reis door de onmetelijk grote ruimte van het heelal.
Als hoogleraar radioastronomie en astrofysica is Heino Falcke verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is bekend van zijn onderzoek op het gebied van zwarte gaten.
In april werd bekend dat astronomen erin zijn geslaagd om voor het eerst een foto te maken van een zwart gat. Dit ging als groot nieuws de wereld over.
Met zijn uitspraak “Het lijkt het alsof we naar de poort van de hel kijken, het einde van het heelal" geeft Falcke al aan dat er voor hem ook ergens een verbondenheid bestaat tussen wetenschap en geloof. De vragen over het ontstaan van het heelal en dat wat er gebeurt in de ruimte, lijken onbegrijpelijk. Hoe kunnen wij hier tegen aan kijken? Een lezing over de poort van de hel en de grootte van de hemel …....

De avond begint om 20.00 uur in de Abdij van Berne in Heeswijk. De entree bedraagt € 10,= inclusief koffie/thee in de pauze.
Kaarten verkrijgbaar via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen