Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Agenda

Eindhovens Kamerkoor in het Kasteel
Zondag, 07 Oktober 2018, 12:00 - 13:00
Hits : 607

Eindhovens kamerkoorHet Eindhovens Kamerkoor brengt in dit programma muziek ten gehore waarin diverse emoties rondom de herfst de boventoon voeren. Gevoelens van melancholie, verdriet, maar ook juist van troost en uitzicht: De Fünf Gesänge van Brahms voeren de luisteraar naar diverse emoties. Het lichtvoetige Ständchen van Schubert klopt met de typerende pianobegeleiding op de deur van de geliefde. Zo is ook in dit programma de thematiek van de liefde ruim vertegenwoordigd. In de Six Chansons van Hindemith passeren diverse natuurtaferelen de revue waarbij diepere gedachten een plaats krijgen. Het programma wordt afgesloten met het op het gelijknamige koraal van Bach geïnspireerde Ruth wohl van componist en vorige dirigent van het Eindhovens Kamerkoor Arjan van Baest.

Het Eindhovens Kamerkoor zingt met veel plezier op een hoog niveau. De programma’s worden rond een thema of componist samengesteld. Dat levert gevarieerde concerten op: van Renaissance tot hedendaags, van onbekend tot overbekend, van a-capella tot werken met instrumentale begeleiding en solisten. In de nabije toekomst zal het koor projecten starten met nieuwe moderne composities, gecombineerd met oudere muziek. Zo wil het koor een bijdrage leveren aan de vernieuwing van de (kamer-) koorzang.Het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit circa 20 ervaren amateur zangers. Sinds april 2015 staat het koor onder leiding van Rienk Bakker.

Pianiste Tannie van Loon (1974) studeerde achtereenvolgens schoolmuziek, piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. In het kader van de 2e fase opleiding orgel volgde zij tevens interpretatielessen, o.a. bij Ewald Kooiman (Amsterdam), en Eric Lebrun (Parijs). Tannie treedt regelmatig op als soliste, begeleidt diverse koren en is organiste van de Maria Presentatiekerk in Aalst.

07-10-2018 Rienk BakkerDe dirigent Rienk Bakker (1986) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle de hoofdvakken orgel en kerkmuziek en de bijvakken piano en zang.  In 2011 behaalde hij het masterdiploma orgel. In 2016 rondt hij de master koordirectie aan het conservatorium te Antwerpen af met vermelding magna cum laude. Rienk is eveneens dirigent van het Amersfoorts Kamerkoor en andere ensembles. Hij is daarnaast cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Verder leidt hij het projectkoor Adveniat Musica en is hij mededirigent van Consortium Musicum Divertimento te Breda, een projectkoor en -orkest dat elke zomer vijf concerten in het buitenland geeft.

Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo.

Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa, vooraf reserveren van plaatsen is niet mogelijk.

Locatie Kasteel
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech