Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Agenda

Anne-Mieke Post-Smetsers in Laverhof
Zondag, 29 Juli 2018, 15:00
Hits : 553

Annemieke Post LaverhofZondag 29 juli treden Anne-Mieke Post-Smetsers (sopraan) en Monique van de Ven (piano) op in het ‘Uurtje Klassiek’ van Laverhof in    H-D. Het concert begint om 15.00 en vindt plaats in de grote inpandige kapel. Iedereen is van harte welkom. De toegang is een vrijwillige bijdrage.

De toekomst van Anne-Mieke en Monique was in de kleutertijd al zichtbaar. Anne-Mieke’s vader zong alle dagen met zijn kinderen en al vroeg was zingen ook haar grootste passie. Extra leuk vond ze het om heel hoog te zingen. Op haar vijfde had ze haar eerste optredens: juf bracht haar tijdens het speelkwartiertje naar de kloosterzusters en daar zong ze dan de sterren van de hemel.

Monique was ook altijd aan het zingen. Als ze huilde gingen haar oudere zussen meestal een liedje zingen met allemaal fouten erin. Dan snikte Monique: ‘Zo moet dat liedje niet!’ ‘Oh nee? Hoe moet dat liedje dan?’ En zo zong Monique door haar tranen het liedje goed.

Na de middelbare school is Anne-Mieke niet naar het conservatorium gegaan. In die tijd was de financiële toekomst van een musicus erg ongewis en daarom koos ze voor de studie Frans. Na deze studie heeft ze de muzikale ‘schade’ ingehaald door intensief zanglessen te nemen van gerenommeerde zangpedagogen als Anneke Hageman, Renée Kartodirdjo, Jeanette van de Beld en Margo van Laack.

Monique is na de middelbare school wel naar het conservatorium gegaan. Ze studeerde piano bij Herman Uhlhorn en kamermuziek bij Eli Goren en Alban Bär.

Zondag 29 juli voeren Anne-Mieke Post-Smetsers en Monique van de Ven o.a. Frauenliebe und -Leben uit van Robert Schumann.

 

Locatie Laverhof
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech