Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

AvesteynAvesteyn begon met 5 A-spelers in de basis vanwege blessures en schorsingen tegen het als vierde geplaatste Nulandia. Doordat Avesteyn defensief aan de wedstrijd begon kregen zij het voor elkaar om Nulandia op te vangen voordat het gevaarlijk werd. Grote kansen bleven dan ook uit voor Nuland.
Daarentegen kreeg Avesteyn wel grote kansen om op voorsprong te komen. Vlak voor rust gebeurde dit dan ook. Door een goede verdedigende actie en voortzetting van Bram Voets op Joeri Dielissen die vervolgens Dries Heerkens 1 op 1 voor de keeper wist te zetten. Dries speelde de keeper beheerst uit en legde de bal in het netje. Kort na de 1-0 viel de 1-1. Een corner van de gastheren werd bij de eerste paal binnen gekopt.

Na rust was hetzelfde spelbeeld als voor rust. Nuland wilde bouwen en Avesteyn was defensief sterk en goed in de omschakeling. Tot de 60e minuut waar de aanvoerder een zeer onnodige overtreding beging. Waarbij hij Wout van Delfts natrapte van achteren. Dit werd dan ook terecht bestraft met een rode kaart. Twee minuten na deze rode kaart viel de 2-1. Avesteyn heeft de wedstrijd zo op degelijke wijze weten uit te spelen.
Complimenten voor de zeer sterk spelende A-spelers waaronder 2 debutanten, Niels Potters en Tim de Mol.