Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Max Sluiter aan de balOp deze frisse 14 april trof Heeswijk op Sportpark De Balledonk het bezoekende Erp. Het voorjaarszonnetje maakt het voor de supporters nog redelijk aangenaam en na een sterke reeks met vier overwinningen uit vijf wedstrijden keek men in Heeswijk vol goede moed uit naar deze derby. Erp bleek deze middag echter beter en nam terecht de drie punten mee.
Heeswijk startte matig en na een kwartier spelen nam Erp de leiding. Een scherp genomen vrije trap vanaf de zijkant verdween door een kluts via diverse aanvallende en verdedigende benen in het net achter Van Zutphen. Binnen de minuut leek Heeswijk op fraaie wijze langszij te komen. Danny Aarts schudde Koen van Deurzen van zich af en ook doelman Van Ballegooy was verslagen op zijn schot van afstand, maar werd door de lat gered. Erp bleef de aanval zoeken en kwam in de 24e minuut op 0-2. Van Deurzen pikte de bal op het middenveld op en zette Roy Verhagen aan het werk. Vanaf een meter of 25 schoot hij de bal strak in de kruising.

Trainer Sijbers wisselde in de rust twee maal. Heeswijk leek fris uit de kleedkamer te komen en creëerde door goede druk naar voren in de eerste tien minuten van de tweede helft kansen voor Aarts en Van Beljouw. De beslissing in de wedstrijd viel echter snel toen scheidsrechter Marco Bos gedecideerd naar de stip wees voor een Heeswijkse duwfout. De ingevallen Dieuwe van der Heijden wist hier wel raad mee en zette de 0-3 op het bord. De Balledonkers gingen vervolgens nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar waren niet in staat om Erp in grote problemen te brengen. Heeswijk blijft hierdoor in de middenmoot, Erp houdt aansluiting met koplopers SSS ’18 en Real Lunet.

Voor Heeswijk wacht een druk paasweekend, met een tweeluik tegen Venhorst dat in recordtempo afgewerkt dient te worden. Zaterdag om 18.00u staat Heeswijk – Venhorst op het programma en maandag om 14.30u de terugwedstrijd op Sportpark De Voskuilenheuvel. We hopen dat wederom veel supporters hun weg naar de sportparken zullen vinden!

Verslag: Dylan Davies