Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech
  • 8 Meerkorenconcert in Gymnasium Bernrode
  • Radeejer
  • Koken met John
  • Hadeejer

vvHeeswijkNa de winst op de nummer 1 SSS ‘18 volgen er voor Heeswijk 2 wedstrijden tegen EVVC. De 3 punten van vorige week waren een mooie opsteker in aanloop naar 4 weken waarin Heeswijk 6 wedstrijden afwerkt tegen slechts 3 tegenstanders: EVVC, Erp en Venhorst. Deze reeks begon dus tegen EVVC, op het eigen Sportpark De Balledonk.
Scheidsrechter Rachid Hajo had de taak deze derby te leiden en floot om 14.30u voor de aftrap. Heeswijk startte scherp en binnen de minuut was Coen van Beljouw gevaarlijk. Hij werd onderuit gehaald en ging zelf achter de bal staan, maar zijn vrije trap werd weggewerkt door de Vinkelse defensie. Na 7 minuten was de eerste Vinkelse kans voor hun nummer 7, maar de voormalig Emplina-speler Bodelier schoot voorlangs. Twee minuten later was het wel raak voor EVVC. Verdediger Van Santvoort kopte bij de eerste paal een corner binnen: 0-1. In die fase waren er meer mogelijkheden voor EVVC en Heeswijk maakte het zichzelf lastig door slordigheden. Tien minuten na de goal had Heeswijk zich herpakt en kwamen er kansjes voor Adank en Van Beljouw. In het restant van de eerste helft veel strijd, waarbij scheidsrechter Hajo zich genoodzaakt zag enkele malen naar de borstzak te grijpen. Geen doelpunten en ruststand derhalve 0-1.
Na rust kwam het eerste gevaar van de bezoekers. De voorzet van linksback Bouwens en een schotje Pim van der Doelen waren echter prooi voor Niek van Zutphen. EVVC ging zich vervolgens meer met randzaken dan voetballen bezig houden en hielp hiermee Heeswijk in het zadel. Max Sluiter ging in de 65e minuut goed door op een lange bal van aanvoerder Sten van den Berg, waarop Van Beljouw zijn man passeerde en diagonaal de verre hoek vond: 1-1. Aanvoerder Joris van der Doelen bleef liggen en de brancard werd erbij gehaald. Uiteindelijk kon Van der Doelen, met een ogenschijnlijk serieuze schouderblessure, lopend het veld verlaten. De druiven werden zuurder voor EVVC toen Van Schaijk zijn tweede gele kaart pakte. Heeswijk rook bloed en werd in de 83e minuut beloond naar werken. Nummer 8 Danny Aarts vond met een goede pass Max Sluiter, die vervolgens álles goed deed. Hij omspeelde de ver uitgekomen doelman Van Den Boogaard en leverde een voorzet af die precies over de laatste verdediger van EVVC viel. Van Beljouw stond paraat om zijn 2e treffer binnen te koppen: 2-1. Dit betekende alweer de 7e competitietreffer dit seizoen van Heeswijks nummer 9. Nadat de laatste Vinkelse aanval was geëindigd in een scrimmage en de bal bovenop de lat landde, floot Hajo voor het laatst.
Een lekkere zege voor Heeswijk, dat EVVC op 5 punten heeft gezet en zich terugvindt op plek 6 in de ranglijst. Volgende week wacht de ‘return’ op Sportpark De Zwaan. Zoals de toeschouwers van vandaag zullen beamen, is het de moeite waarde om dit te komen aanschouwen en de blauw-witten aan te moedigen voor een nieuwe driepunter.

Doelpuntmaker voor Heeswijk: Coen van Beljouw (2x)

Verslag: Dylan Davies