• Koken met John
  • Hadeejer

Avesteyn - Cito : 2- 0Avesteyn

Op deze winderige zondadag na de carnaval mocht Avesteyn aantreden tegen Cito.
De eerste wedstrijd voor het vaandelteam van Avesteyn op het nieuw aangelegde kunstgras.
De eerste helft was voor Avesteyn. Avesteyn speelde de eerste helft met de wind in de rug, dit resulteerde, na een kleine tien minuten, tot 1-0. De maker van de goal was Joost van Vught, Joost gaf een corner voor welke direct achter de keeper in de haak viel. Dit gaf Avesteyn vertrouwen en Avesteyn drukte door waarna een goede actie van Joost, een overstapje van Stan de Laat de bal belande bij Rens van Vught op randje 16. Deze twijfelde niet en schoot de bal tegen het net, wat de 2-0 betekende. Ook na de 2-0 was Avesteyn heer en meester, echter was het de keeper van Cito die meerdere malen zeer goed optrad waardoor de 3-0 niet viel.
In de tweede helft was Cito de ploeg die de bal had en ook de meeste tweede duels won op het veld. Dit had mede te maken met de wind. Tot echte grote kansen leidde het echter niet. Het was in de laatste vijf minuten nog billen knijpen doordat de bal een enkele keer gevaarlijk stil viel in het 16 meter gebied. Echter was het Avesteyn dat zonder echt in gevaar te zijn gekomen de handen in de lucht kon gooien na 90 minuten. Een goede prestatie van het team en volgende week wacht de ploeg van de oud-trainer Antwan van Rijn, SDDL. In de thuiswedstrijd werd SDDL met 4-0 verslagen.