Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech
  • 8 Meerkorenconcert in Gymnasium Bernrode
  • Radeejer
  • Koken met John
  • Hadeejer

Tom Sleddens wint in de lucht van Van Den BroekOp het fraai vernieuwde De Koppelsteeg stond op deze zondag 10 februari de wedstrijd Berghem Sport – VV Heeswijk op het programma. Berghem Sport verraste vorige week Volharding door in Vierlingsbeek met een 2-6 zege te vertrekken, en hoopte ook de eerste wedstrijd op de nieuwe accommodatie op te luisteren met een zege.

Nick Tiellemans Berghem in duel met Davies en AdankHeeswijk stak daar door doelpunten van Coen van Beljouw en Stef Adank een stokje voor: 1-2.

Heeswijk startte net als de laatste weken vanuit een sterke organisatie, wetende dat het op dit moment over meerdere spelers beschikt die een doelpunt kunnen maken. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, met een eerste kans voor Van Herpen, die zijn schot met links over het doel van Van Zutphen zag zeilen.

Na een half uur was Heeswijk aan de beurt en bewees Coen van Beljouw eens te meer in een uitstekende vorm te verkeren. Na een mooie dribbel vanaf rechts vond hij met links de verre hoek voor de 0-1. Vijf minuten later verdubbelde Heeswijk de marge. Stef Adank ging de een-twee aan met Juul Heerkens en vond met een fraaie krul dezelfde verre hoek van het Berghemse net. In het restant van de eerste helft waren er kansen voor Heeswijk om de wedstrijd te beslissen. Scheidsrechter Robbert de Graaf, die de wedstrijd goed onder controle hield, stuurde de ploegen echter met een stand van 0-2 naar de thee.

Waar de regen en wind voor rust al toenamen, kwam het na rust met bakken uit de hemel. Arjen Haast leek op weg naar 0-3, maar vond de doelman op zijn weg. Kort daarna kreeg Berghem Sport een vrije trap op een gevaarlijke plek. Via het hoofd van Davies belandde de bal gunstig voor de instormende Van de Berg, die Berghem met een tegendraadse kopbal terug in de wedstrijd bracht. De aansluitingstreffer en belabberde weersomstandigheden betekenden een 2e helft waarin Heeswijk op karakter de zege over de streep moest trekken. Dit deed de ploeg van Stef Sijbers vol overgave. Berghem Sport zocht Donny van Herpen, maar Sten van den Berg, Gerke van den Akker en de goed ingevallen Coen van Zutven hadden de zaken achterin op orde. De beste kans op een gelijkmaker was er voor Van de Leur, maar Niek van Zutphen maakte zijn doel goed klein.

Na drie gelijke spelen dus een belangrijke zege voor Heeswijk, waardoor er weer aansluiting bij de bovenste ploegen is. Er volgen voor de Balledonkers nu drie thuiswedstrijden op rij, beginnende met DAW op zondag 17 februari.