Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Avesteyn.logo 75 jVandaag stond de thuiswedstrijd tegen Herpinia op het programma. De Dintherse koploper tegen de hekkensluiter dus. Dan moet er dus gewonnen worden en het liefst met een mooi voetbal en veel doelpunten.
Avesteyn begon dominant en kreeg al na 2 minuten de eerste kansen, dit resulteerde in een corner.

Rens van Vugt won het duel in de lucht, de bal belandde op de grond en Stan de Laat was er als de kippen bij om uit de draai de 1-0 aan te tekenen. Een typisch doelpunt van de nummer 10 van Avesteyn.
Avesteyn kreeg mogelijkheden om al vroeg de voorsprong uit te bouwen maar liet dit na. Halverwege de eerste helft kwam dan toch de 2-0. Opnieuw werd een corner doorgekopt, dit maal door Rick Vissers en bij de tweede paal binnengetikt door Dries Heerkens.
Ondanks dat Avesteyn matig speelde en slordig was, was de Dintherse ploeg toch de betere partij. De 3-0 kwam nog voor rust. Rens Van Vugt was sterk aan de bal en versierde een penalty. Rick Vissers had twee pogingen nodig om de keeper te verschalken, d’r in dat telt!
3-0 was de ruststand. Ondanks de comfortabele voorsprong was de stemming niet positief in de rust.
Na rust hetzelfde spelbeeld. Avesteyn had het meeste balbezit, Herpinia kwam er af en toe gevaarlijk uit. Avesteyn was matig in de eindpass en kon de wedstrijd niet definitief in het slot gooien. Daardoor bleven de Herpenaren erin geloven, zeker toen de 3-1 viel. Een van richting veranderd schot was de Dintherse goalie te machtig.
Herpinia werd aanvallender en begon de laatste tien minuten aan te dringen, hierdoor werden de ruimtes groter. Dit leidde vijf minuten voor het einde tot de beslissing. Stan de Laat hield het overzicht en bediende Dries Heerkens op de 16 meter, een hard schot bracht de beslissing. 4-1 de eindstand, op naar de volgende wedstrijd. Nijnsel thuis 25/11 - 14:30. Duel tussen de nummer 1 en nummer 2 van de vierde klasse! Ben erbij want het belooft een prachtige middag te worden. Aansluitend groot feest in de kantine van Avesteyn georganiseerd door de selectie.