• Radeejer
  • Koken met John
  • Hadeejer

Heeswijk WSCVoorafgaand aan het treffen tussen Heeswijk en WSC draaide het op een zonovergoten Sportpark de Ballendonk maar om één persoon, Camiel van Doorn. Heeswijk koestert dit clubicoon, die voor de 500e keer zijn opmaking maakte in Heeswijk 1.
Naast het ruim toegestroomd publiek werd Camiel onthaald door een imposante erehaag van jeugdspelers met fakkels en vlaggen. 90 minuten nadat de rook was opgetrokken en de bloemen uitgereikt zaten de 3 punten echter in de tas naar Waalwijk, voornamelijk dankzij een ontketende Soufiane Bakkali. De overige uitslagen zorgden ervoor dat Heeswijk na een bewogen seizoen ook volgend jaar weer verzekerd is van een plek in de 2e Klasse.

De thuisploeg begon geconcentreerd aan de wedstrijd en pakte langzaam het overwicht tegenover de ploeg uit Waalwijk, voor wie naast een theoretische kans op nacompetitie weinig meer op het spel stond. De eerste grote kans voor Heeswijk was er toen Wouter van Dijke de bal panklaar legde op Danny Aarts. Zijn inzet werd echter op het laatste moment geblokt. Halverwege de eerste helft werd het plots 0-1, toen Sten van den Berg gehinderd werd en de bal ongelukkig op zijn bovenarm zag belanden. De goed leidende scheidsrechter Schelsema wees naar de stip en Bakkali schoot de bal hard achter Lunenburg.

Heeswijk richtte snel zich op na deze tegenslag. Nadat Bryan van Deursen nog de paal raakte, was het tijd voor Stef Adank om zich te laten gelden. Eerst onderschepte hij een bal op de vijandelijke zestien, passeerde zijn tegenstander en schoot raak in de verre hoek. Niet veel later krulde diezelfde Adank een vrije trap in de korte hoek binnen, waardoor Heeswijk met een 2-1 voorsprong de kleedkamer opzocht.

De tweede helft was er een om snel te vergeten voor Heeswijk, maar niet voor Soufiane Bakkali. De sterke spits van WSC zette eerst met een kopbal de 2-2 op het scorebord. Daarna kreeg zijn scoringslust pas echt gestalte en met drie doelpunten zette hij een 2-5 tussenstand op het scorebord. Wouter van Dijke pikte voor de thuisploeg nog zijn bekende doelpunt mee na een crossbal van Van Doorn, maar nadat invaller Bozkurt met een zondagsschot tekende voor 3-6 was het vuur definitief uit de wedstrijd. Aan de zijde van Heeswijk werd Camiel van Doorn nog herenigd met zijn maatje ‘good old’ Frank Dobbelsteen, die na een lange carrière als spits in Heeswijk 1 binnen de lijnen kwam als vervanger van doelman Lunenburg. Scheidsrechter Schelsema voelde goed aan dat geen van beide ploegen behoefte had aan extra tijd en floot na 90 minuten af.

Terugkijkend op de tegenslagen die Heeswijk dit seizoen op allerlei vlakken voor de kiezen heeft gekregen, is handhaving het maximaal haalbare gebleken. Volgende week sluit Heeswijk het seizoen af met een uitwedstrijd tegen TGG, dat nog volop strijdt tegen degradatie. Voor Heeswijk is het zaak om daar met een goed gevoel afscheid te nemen van enkele belangrijke spelers en scheidend trainer Marc van de Ven.