Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech
  • 8 Meerkorenconcert in Gymnasium Bernrode
  • Radeejer
  • Koken met John
  • Hadeejer

Heeswijk Volharding 1De wedstrijd tussen Heeswijk en het bezoekende Volharding had alles in zich wat voetbal zo leuk maakt. Fanatiek publiek, een prima scheidsrechter, veel doelpunten, nog meer strijd en uiteindelijk 1 punt voor beide teams.
Heeswijk VolhardingHiermee was het thuisteam het minst tevreden, aangezien de blauw-witten na een vroege achterstand de bovenliggende ploeg waren en na de pauze twee keer op voorsprong kwamen. Twee bijna identieke doelpunten van Volharding uit vrije trappen zorgden echter voor een 3-3 eindstand. Voor Heeswijk scoorden Wouter van Dijke twee keer en Arjen Haast krulde een vrije trap prachtig in de kruising.

De ploeg van trainer Marc vd Ven startte wat mat aan de partij, waardoor de mannen uit Vierlingsbeek binnen 10 minuten op voorsprong kwamen. Een voorzet van links werd door iedereen gemist en bij de 2e paal door een woud van benen ingeschoten. Met kunst en vliegwerk wist Patrick Lunenburg de bal knap voor zijn doellijn te keren, maar in de rebound was Jasper Lenkens attenter dan de Heeswijk-defensie en tikte de 0-1 binnen. Hierdoor schoot Heeswijk wakker en werd er scherper gestreden, zodat de gastheren ook meer duels gingen winnen.

De scheidsrechter voelde de partij hierbij prima aan en greep alleen in als het echt nodig was. Door een kleine tactische omzetting kwam de thuisploeg ook steeds beter aan voetballen toe en na een half uur leverde dit de 1-1 op. Dirk Verdonk stuurde Bryan van Deursen diep en die gaf vroeg voor op Van Dijke die bij de 2e paal positie had gekozen. Met een simpele kapbeweging passeerde hij zijn tegenstander om vervolgens met links snoeihard de lange hoek te vinden.

Na rust drukten de Heeswijkers door en uit een scherpe corner van Stef Adank kopte Van Dijke zijn ploeg al vroeg in het 2e bedrijf op 2-1. Slechts 3 minuten later stond het echter al weer gelijk toen een vrije trap van net over de middenlijn het strafschopgebied in geslingerd werd en Marc van Rens vol het duel met doelman Lunenburg aanging. Omdat het net buiten het vijf-metergebied was liet de scheidsrechter dit toe en vanuit de kluts viel de bal in het net. Tien minuten later mocht het thuispubliek weer juichen toen Haast zich achter een vrije trap nestelde nadat Van Dijke op de rand van de zestien neergelegd werd. De linkspoot krulde de bal prachtig in de kruising waardoor Job Vullings kansloos was. Maar ook nu kon Heeswijk niet lang van de voorsprong genieten. Opnieuw werd een vrije trap vanaf de middenlijn voor het doel gepompt en het was Verdonk die in duel de bal ongelukkig raakte en met zijn hoofd zijn eigen keeper verschalkte.

Beide teams probeerden daarna nog de overwinning binnen te halen, maar grote kansen bleven uit. Danny Aarts was met een prachtige volley met links nog het meest dichtbij en aan de andere kant bleef het bij enkele strakke voorzetten die op tijd weggewerkt konden worden.
Met dit gelijke spel schieten beide ploegen niet veel op en blijven ze onderaan de middenmoot hangen, waardoor het degradatiegevaar nog altijd niet geweken is.
Volgende week komt met BVV een ploeg op bezoek die in hetzelfde schuitje zit, dus alle support is welkom om Heeswijk aan een broodnodige driepunter te helpen.