Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

tenderfeetNa weer een weekend geen wedstrijd stond er afgelopen weekend (22/11) de 2e thuis wedstrijd op het schema voor Tenderfeet H1. Deze keer kwam EBBC uit Den Bosch op bezoek.

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen waarin Tenderfeet al veelvuldig tegen EBBC gespeeld heeft is het deze keer het H3 team van de Bossche club en dit team is voor Tenderfeet nog een grote onbekende.

De wedstrijd begint voor de thuisclub na een verloren jumpbal meteen goed, de aanval van EBBC wordt afgeslagen door een knappe steal en na een snelle transitie worden de 1e 3 punten van de middag binnen geschoten. Maar helaas hebben de bezoekers ook een prima start en blijft de score gedurende heel het 1e kwart in balans. Het tempo ligt bij beide teams zeer hoog en dus staat bij beide teams de verdediging aardig onder druk. Waar EBBC het verdedigend met een man-to-man probeert, heeft Tenderfeet een dynamische zone- verdediging staan, dit is de laatste wedstrijden zeer effectief gebleken dus geen reden om hier van af te stappen. Ook deze wedstrijd is het weer redelijk effectief, want EBBC weet maar 16 punten te maken en na het 1e kwart heeft Tenderfeet een voorsprong van 3 punten te pakken.

Tussen de kwarten door hamert Coach van Loon er op dat er in de aanval iets rustiger gespeeld moet worden; EBBC wil het tempo hoog houden en het is in het voordeel van Tenderfeet als dit tempo wat lager komt te liggen. In het 2e kwart wordt dit goed opgepakt en de aanvallen verlopen meer gestructureerd. De op het trainingsveld bedachte tactieken worden tot in perfectie uitgevoerd en zo kan er een aantal keer makkelijk gescoord worden. Helaas voor de thuisploeg heeft EBBC hun antwoord op de zone verdediging gevonden namelijk de 3 punter. Tenderfeet speelt met 2 man die de hele 3 puntslijn moeten verdedigen en dit zorgt voor de nodige ruimte waar EBBC dankbaar gebruik van maakt. Dit, en een aantal keer slordig balverlies, zorgt er voor dat EBBC de kleine achterstand snel goed maakt en met de rust zelfs 1 puntje voor staat.

In de rust wordt het probleem van het balverlies nog eens onderstreept en worden de nodige veranderingen aan de verdediging doorgesproken. Als Tenderfeet er voor kan zorgen dat de verdedigende rebound veilig gesteld wordt en de schutters iets meer onder druk gezet worden zou de 2e helft een stuk beter moeten gaan.

Al snel blijkt dat de spelers goed luisteren naar coach van Loon want het spel ziet er in de 2e helft al een stuk beter uit. Vooral de verdediging staat dit kwart als een huis. EBBC weet maar moeilijk tot scoren te komen en de aanvallen van Tenderfeet gaan steeds beter lopen. Na een aantal goede steals kunnen er snelle en makkelijke scores gemaakt worden en wanneer dit niet mogelijk is, worden de aanvallen goed opgezet en uitgespeeld. Zo loopt de thuisploeg langzaam uit en staat er na het 3e kwart een score van 57 – 48 op de borden. Nu is 9 punten nog geen onoverkomelijk verschil maar Tenderfeet had in het 3e kwart duidelijk het betere van het spel, deze lijn moest dus doorgezet worden naar het 4e kwart.

En al heel snel blijkt dat dit goed lukt want Tenderfeet gooit de verdediging nog verder in het slot en EBBC weet maar 2 punten te maken in de eerste 8 minuten. Tenderfeet weet er daarentegen via perfect teamspel wel de nodige punten in te gooien en dit zorgt voor een 19 – 2 run in deze eerste 8 minuten. En met nog 2 minuten te spelen en een voorsprong van 26 punten is de wedstrijd wel gespeeld.

EBBC kan in de laatste minuten via vrije worpen nog 4 punten maken en met de laatste score van het kwart bepaalt de thuisploeg uiteindelijk de eindstand op 78 – 54. Het is dus voor de 2e keer op rij dat de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken het verschil kunnen maken met een ondoordringbare verdediging.