Redactioneel

190520 cvdh BernhezeBridge20vkDe bridgeclubs De Klotbeek uit Heeswijk-Dinther en HBC’81 uit Heesch hebben op maandag 20 mei 2019 een “Jubileumtoernooi Bridge” tegen elkaar gespeeld ter viering van het 25-jarig bestaan van de Gemeente Bernheze. Alles stond in het teken van de feestelijke gebeurtenissen binnen onze Gemeente. Meer foto's. 
 
Zij wilden op deze wijze in een sportief treffen de verbroedering van beide officiële NBB-clubs binnen de zelfde gemeente onderstrepen. Natuurlijk is het competitieve element een onderdeel bij deze denksport, maar het gezellige, sociale en ontspannende staat steeds voorop.
 
Bij de Gemeente Bernheze viel dit idee in goede aarde. Zij boden financiële ondersteuning en onze burgemeester Marieke Moorman verrichtte de opening van het toernooi op een ludieke wijze. Zowel burgemeester Moorman als de 140 deelnemende leden van beide clubs, het toernooi was helemaal vol, werden door de besturen verwelkomd met een kopje koffie ++.

Daarna hield de burgemeester een korte toespraak waarbij zij het 25-jarig bestaan van haar Gemeente memoreerde. Ook stond zij stil bij het feit dat precies 25 jaar geleden beide clubs exact het zelfde idee hadden ingevuld door het spelen van een toernooi bij de oprichting van de gemeente. Daarnaast mag zeker vermeld worden dat er in haar gemeente 2 bloeiende bridgeclubs zijn, terwijl er landelijk een behoorlijke terugloop in ledental is. Bij de bridgeclub De Klotbeek was er het afgelopen jaar zelfs een heuse ledenstop, hetgeen echt uniek is binnen de bridgebond. Ook voor de Gemeente Bernheze is dit een goede zaak, omdat de verenigingen (vooral) veel senioren samenbrengt en een gezellige avond in een ontspanning sfeer bezorgt. Daardoor ontstaan er ook veel ( nieuwe) contacten, wat weer resulteert in bridgen bij elkaar aan huis. Daar kan en mag de Gemeente gelukkig mee zijn.
 
Tenslotte verrichtte zij de openingshandeling door het onthullen van een “Samenwerkingsvaandel van beide clubs,gericht op het 25-jarig Gemeentejubileum”.
Mevrouw Moorman werd op haar beurt verrast met een mooie bos bloemen en het eerste lesboekje met 12 lessen van “Bridge in een flits” zodat zij zich alvast kan voorbereiden op een mooie bridgetoekomst na haar werkzame leven als burgemeester.

Na een avond “topintegraal”-bridgen kwam de bridgeclub HBC’81 uit Heesch als winnaar uit de bus. De voorzitter van die vereniging mocht de bijbehorende bokaal in ontvangst nemen. Deze jubileumbeker met inscriptie was gesponsord door het District Maasland & Meierij van de NBB.

Ook het best-spelende bridgekoppel - per vereniging - op deze avond werd verrast met een hele mooie bos bloemen.

De voorzitter van Bc De Klotbeek dankte de organisatie voor haar bijdrage en inspanningen en sloot de avond af. De beide bridgeclubs in Bernheze keken terug op een zeer geslaagd toernooi wat met een daverend applaus werd bevestigd.
 
Tekst: Gerrit van den Berg, secretaris Bc De Klotbeek, Heeswijk-Dinther
Foto's:Corrie van der Heijden
 
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen