Redactioneel

190518 Oldiesbackonstage 13De slagwerkgroep van Muziekvereniging Servaes uit Dinther bestaat 60 jaar en viert feest.
Daarom organiseerden de slagwerkers van Muziekvereniging Servaes, op 18 mei, een feestelijke avond, genaamd ‘Oldies back on stage’. Meer foto's.
Deze avond werd er flink uitgepakt om te laten zien wat voor een talent nu bij de vereniging zit, maar ook welk talent in het verleden daar bij zat.
Wat in het seizoen 1958-1959 begon als een bescheiden drumband, is in 60 jaar uitgegroeid tot een volwassen slagwerkroep.
De muziekstijl is met het verstrijken van de jaren veranderd van de klassieke marsen naar het meer moderne slagwerk.

Een andere verandering was de manier van het leren van de muziekstukken. Vroeger was het heel gewoon dat iemand de muziek voor speelde en de leerling dit na ging spelen. Er gebeurde veel op het gehoor. Tegenwoordig wordt er veel meer gebruik gemaakt van bladmuziek.
 
De Muziekfabriek was, ter ere van deze reünie, extra gezellig aangekleed. Om als voorbeeld te noemen was er moeite genomen om op LP’s het logo van de reünie terug te laten komen en waren die LP’s op verschillende manieren ter versiering gebruikt. 
Daarnaast werden oude foto’s getoond, wat altijd wel sentiment oproept.
 
Vanaf half acht kon iedereen luisteren naar de stukken die waren ingestudeerd door: het Opstap-orkest, de C selectie, de B selectie, de Oldies (liefhebbers), de Oldies (gevorderden) en de A selectie.
Alle spelers zetten hun beste beentje voor, om deze avond (in stijl) muzikaal in te kleden.
Als afsluitende verrassingsact kon iedereen genieten van een Samba band.
 
Na de laatste act, nam de DJ het heft over voor de afterparty.
Daar waar de avond ‘voorzichtig’ begon, was het later op de avond een super gezellig feest.
Helaas, aan alles komt een eind en dus ook aan deze avond. Het was in ieder geval veel te vroeg afgelopen. Maar de herinneringen blijven en daar kan iedereen met plezier naar terug kijken.
 
Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle
 
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen