Redactioneel

190518 PK Meerkorenconcert Mi Canto18Zaterdagavond organiseerde ons kamerkoor Mi Canto voor de 12e keer een meerkorenconcert. De gastkoren waren deze keer het Barbershop koor T-Sing uit Tilburg en de Vocal Group Just Us uit Veldhoven. Meer foto's. 

Ondanks dat er op de tv de finale van het Songfestival te zien was, zat de zaal lekker vol.
Het werd een vrolijke avond vol muzikale verrassingen.
 
Kamerkoor Mi Canto
Onder leiding van hun oprichter en dirigent Enrico van Schaik, opende Kamerkoor Mi Canto uit Heeswijk-Dinther de avond met een greep uit hun repertoire. Op deze manier heette zij de gastkoren welkom.
Ze zongen over, maanverlichte nachten, de schoonheid van hun liefste, de ogen die gesloten mochten worden omdat het gevaar eindelijk geweken was.
Huub Sperber begeleidde hen op de piano.
 
Barbershop koor T-SiNG
Vervolgens nam het beste Barbershop koor van Nederland het over. Onder leiding van Michiel Bekker werden ze in 2017 Nederlands kampioen en behaalden zij op de Europese conventie in 2018 in Bournemouth de vijfde plaats.
Tijdens hun optreden kwam de lente binnen. Met pretlichtjes in hun ogen vertelden deze mannen in hun songs over de bloemetjes die ze buiten gezet hadden, de dingen waar ze spijt van hadden, en de verwachtingen die ze als kind over het volwassen-zijn hadden.
Het publiek werd er vrolijk van en de vrouwen in de zaal knikten instemmend toen het koor over de onhandigheid van mannen bij multitasking zong.
 
Vocalgroup Just Us
Als toetje verzorgde de Vocal Group Just Us een optreden. Zij brachten in de afgelopen decennia zes Cd’s uit, zongen in China en Korea . Al meer dan dertig jaar onder leiding van Angelo Smulders,  Close Harmony, werkelijk op topniveau.
Liedjes van Ramses Shaffy, Liesbeth List, Leonard Cohen, en nog veel meer. Alles, op een meer dan verassende manier, naar eigen inzicht bewerkt en ten gehore gebracht. Het podium was vol met dansende, acterende, zingende mensen. Het publiek had bijna ogen te kort en viel van de ene verassing in de andere. Ze namen het publiek mee naar de gevechten in Zuid Afrika voor een rechtvaardige samenleving, zongen over de liefde en het leven. Het optreden eindigde met een daverend applaus en veel blije gezichten.
 
Afsluiting
Na de voorstelling bedankte het kamerkoor Mi Canto het publiek voor hun aanwezigheid en nodigde de mensen uit om, onder het genot van een glaasje wijn, nog een nootje met hen te kraken.
 
Fotografie Peter Kriele
Tekst José van der Heijden
 
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen