Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

190427 rva Koningsdag spelltjes 25Door het Oranjecomité Heeswijk-Dinther waren op het Oranjeplein (Plein 1969) veel activiteiten voor jong en oud georganiseerd.
Niet alleen de organisatie van de fietstocht en de kinder-vrijmarkt was in handen van het OC, maar ook de spelletjesmiddag. Meer foto's.

De spelletjes waren voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Alle kinderen hadden hun eigen kaart, waarmee ze toegang kregen tot de verschillende activiteiten die bij hun leeftijd pasten.
De kleinere kinderen konden limbodansen, puzzels leggen, Jenga spelen, snoep eten bij het snoephuisje, schminken en spelen op veilige springkussens.
De wat grotere kinderen konden laten zien dat ze al veel meer konden en voor hun waren er daarom ook grotere springkussens en een stormbaan. Daarnaast was er ook een opblaas goal, konden ze met een openstaande broek ballen vangen en was het spijkerbroekhangen voor het ene kind gemakkelijk en voor het andere kind toch wel iets waarop ze nog even moesten oefenen.
Op het podium was ook een demonstratie van het kinderkoor de Vrolijke Noot. Als kleine ambassadeurs stonden ze met heel veel plezier te dansen en te zingen. Ze wilden graag laten weten dat het leuk is om te zingen
en dat ze daar graag nog veel kinderen bij wilden betrekken. Want, wie wordt er nou niet blij van zingen? Hun optreden werkte aanstekelijk en er schoven spontaan een paar kinderen aan om mee te doen.
De hele middag was er live muziek wat over het hele plein te horen was. De muzikanten speelden hun muziek veelal in de hoek van de lokale horeca, waardoor ook de terras bezoekers een extra kans kregen om te genieten van de gezellige sfeer.
Mede, omdat de zon zich regelmatig van de goede kant liet zien kwamen best veel mensen naar het plein en was het gezellig druk. De organisatie kan met een goed gevoel op deze dag terug kijken.
Daarom een dank aan de sponsors maar zeker ook aan alle vrijwilligers die zich deze dag hebben ingezet om er iets moois van te maken.
Dat geldt voor de organisatie en voor de mensen die hebben geholpen met het opbouwen, de mensen die hielpen gedurende het feest en de mensen die daarna weer alles hebben opgeruimd.
Zonder hen was het niet mogelijk om zo veel vrolijkheid op het plein te hebben.
 
Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech