Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

190427 PK Koningsdag optocht en aubade 10De Koninklijke fanfare St.Willibrord, het Willibrordusgilde en de jeugd met begeleiders vertrokken, hoewel wat neerslag dreigde, om 10.00 uur uit Heeswijk net als de muziekvereniging Servaes, het Barbaragilde en de jeugd met begeleiders uit Dinther.
 
Allen liepen naar het geheel vernieuwde Plein 1969. Daar stonden of zaten het Oranjecomité, de leden van het gemeentebestuur en de gedecoreerden al klaar.
De verschillende verenigingen en de fietsende jeugd stelden zich rondom het Plein in carré op. Namens het Oranjecomité heette Dennis Sonder allen hartelijk welkom, waarna wethouder Rein van Moorselaar een toespraak hield. Hij stak zijn bewondering voor het nieuwe Plein niet onder stoelen en banken en dankte al degenen, die aan dit mooie resultaat hadden meegewerkt en noemde hierbij onder andere Actief Burgerschap.
 
Vervolgens konden de fietsende kinderen een rondje op het Plein rijden, wat ze natuurlijk met plezier deden.
Hierna traden enkele vendeliers van de gildes op.
Frappant detail: de vendeliers werden een voor een bedankt door de wethouder en zijn gevolg. Een nieuw Plein leidt blijkbaar tot nieuwe ideeën.
Na afloop ging iedereen weer huiswaarts zonder dat er een drup regen gevallen was.
 
Tekst en foto’s: Peter Kriele
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech