Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

190425 PK aanleg regenwateriool 3 VIERKANT 3De gemeente is bezig met het aanleggen van een regenwater-riool op de hoek Droevendaal-Balledonk. Dit riool moet straks het hemelwater opvangen vanuit de Balledonk en het Plein 1969, maar natuurlijk ook van bijvoorbeeld de Jumbo.

 

De aansluiting met het vernieuwde Plein 1969 zal pas gebeuren als de traverse vernieuwd wordt. Uiteindelijk mondt het regenwater uit in een sloot in de Droevendaal, waarin een rooster is geplaatst.

Het werk wordt uitgevoerd door van Boxtel Groep uit Heeswijk-Dinther.

Klik hier voor foto's.

Helaas geeft het wel enige overlast voor de klanten van de Jumbo en voor de vrachtwagens die de goederen daar moeten afleveren. Het regenwaterriool wat loopt in de Baron van de Bogaerdelaan komt uit in de Aa. In de Veldstraat zit een rioolwater-overstort. Dat komt ook uit in de Aa.

Ook in de Willebrordstraat zit een regenwaterriool wat weer is aangesloten op het riool in de Baron van de Bogaerdelaan. In de Pastoor Maasstraat zit een regenwaterriool, dat straks gekoppeld wordt aan de traverse. 

Het regenwaterriool is een apart systeem en staat niet in verbinding met een vuil-waterriool. Er komt dus ook geen overstort van vuil water in deze leiding en dus ook niet in de sloot.

Het rooster aan het einde van de leiding is dus ook niet bedoeld als vuil-rooster, maar om te voorkomen dat kinderen al spelend in een buis kruipen.  

De wijk Rodenburg is helemaal voorzien van een apart systeem voor regenwater en dit komt uit in de op het plan liggende wadi.

Om in de toekomst wateroverlast te voorkomen hebben diverse aangesloten gemeenten waaronder Bernheze de “Operatie steenbreek” opgezet. Op zaterdag 18 mei kan ieder die bij een nader genoemd tuincentrum een tegel of twee klinkers inlevert een plant ervoor terug krijgen. Zo hopen we dat ieder meewerkt om de wateroverlast bij zware regenval te beperken.

www.operatiesteenbreek.nl

Tekst en foto’s: Peter Kriele

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech