Redactioneel

181117 jvdb zwetsavond 07Zaterdag 17 november was in zaal De Toren in Heeswijk-Dinther de start van de carnaval. De Juinders presenteerden hier hun 36e Zwetsavond. De avond werd geopend door dialect muziekgroep Cohda Krek o.l.v. Hans Lakwijk. Meer foto's.
Han van Schayk had de eer om als eerste de zaal op te warmen met zijn hemelse reis als “onze Lieve Heer”. Met een paar leuke anekdotes lukte dat prima.

Peter van Daal die als tweede in ton ging staan had de zaal op zijn hand. Als “Relatiesfeer met Peer” zette hij een geweldige buut neer. Dit was tonpraat van de bovenste plank. Zo vroeg hij aan Jeroen van den Broek of hij was afgekeurd, nee zij Jeroen maar ik zit al 10 jaar thuis, ik heb last van een lui oog. Maar daar hoefde toch niet voor thuis te zitten Jeroen daar kunnen ze jou toch aan helpen, ja zegt hij dat oog is wel gelukt dat beter maken maar die luiheid kan ik maar niet kwijt raken.

Toen was het de beurt aan Rob de Backer en Siegbert Roefs om als “trio Theo en Tonnie” de zaal ook weer aan het lachen te krijgen en te houden en dat kunnen die twee wel. Ze hadden een muzikale wereld reis gemaakt met hun eigen huisband De Juinders. Zo kwamen ze ook in Nashville aan, maar daar hadden de muzikanten hun muziek per ongeluk om gedraaid en dan ja, in de countrymuziek kom je dan weer uit gevangenis, je vrouw komt weer terug en je hond komt weer tot leven.

Als laatste kwam René van de Veerdonk in de ton en ook René is uit het juiste tonpraat hout gesneden. Zo moest hij onder andere een behoorlijk dronken man ophalen bij Café de Zwaan, hij stapte in en zei: 'ik moet naar de Zwaan'. De chauffeur schudde wat op en neer met zijn auto en zei: 'zo we zijn er'. De dronken man betaalde keurig 20 euro en stapte uit.

Al met al een heel geslaagde avond met veel publiek, die werd muzikaal opgeluisterd door de kapel van De Juinders o.l.v. Peter Smulders. De presentatie was in handen van Gerrie van den Broek.
Hopelijk tot volgend jaar 9 november.
 
Tekst: Gerrie van den Broek
Foto’s: Jan van den Bosch
 
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen