Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

181021 PK concert Kon. fanfare St.Willibrord 12 VIERKANT 12Op deze zonnige zomerdag in de herfst was de zaal van de aula van CC. Bernrode goed gevuld. Veel belangstellenden, waaronder natuurlijk familie en kennissen, waren naar het optreden van de slagwerkgroep en het fanfarekorps gekomen.
 
Wim van Zutphen begon zoals gewoonlijk met zijn slagwerkgroep. Wim durfde de muziek te spelen die ook op het alom bekende Wereldmuziekconcours in Kerkrade gespeeld werd. Een uitdaging die hij graag wilde proberen. Ze zitten niet voor niets in de 1e divisie. Het lukte de groep bijzonder wel. De zaal zat dan ook geboeid te luisteren. De muzikanten speelden met een groot enthousiasme. Ze hadden daarbij de beschikking over een groot aantal instrumenten, waaronder bijvoorbeeld de marimba, een instrument, dat een veel warmer en voller klank naar voren brengt dan de xylofoon, die ze voorheen hadden. Zij konden die instrumenten dankzij de jaarlijkse oud-ijzer actie in de loop der jaren aanschaffen.
 
 
Na dit optreden werden Fenna Nijssen, Mike van Uden, Stijn Verhoeven en Tom van Zutphen gehuldigd vanwege hun 12½ -jarig lidmaatschap. Van voorzitter Katja Brooijmans ontvingen ze hiervoor een speldje met een bos bloemen. Hierna speelde de slagwerkgroep nog twee nummers namelijk Phantasm van Vincent Cox en Noardewyn van M.Oostra.
 
Vervolgens kwam het fanfarekorps onder leiding van Hans Thijssen aan bod.
Zij speelden Floris van Steffaro, arr. Carl Wittrock en Lord of the Rings van Johan de Meij arr. Paul Lavender en na het intermezzo nog Ross Roy van Jacob de Haan en You’re Welcome met arr. Manuel Miranda. Ook hier luisterde men vol aandacht naar de prestaties van dit korps, waar tegenwoordig veel jongeren in zitten.

Tijdens het intermezzo werd afscheid genomen van Gerrit v.d. Putte als voorzitter van de Stichting Vrienden. Indertijd mede door hem opgericht en welke in de loop der jaren veel geld heeft kunnen inzamelen voor het korps. Als dank kreeg hij als cadeau een schilderij van Leonie Dekker. Hij is onlangs verhuisd naar Eersel, maar hij zal “altijd de herinneringen aan Heeswijk bij hem blijven dragen”. Tot verrassing werd hem als dank voor zijn jarenlange inzet voor het korps door wethouder Peter van Boekel de Cultuurpenning van de gemeente Bernheze uitgereikt.
Want naast muzikant heeft hij ook een tijdje de opleidingen van de jeugd verzorgd, in het bestuur gezeten, is hij dirigent geweest van de Blaaskapel de Heikneuters en als laatste dirigent van het seniorenorkest.

Hierna kwamen nog zes jubilarissen aan de beurt namelijk Rien v.d. Akker en Mea v.d. Doelen-Jacobs voor hun 50 jarig lidmaatschap en Harrie de Bie, Gerrie v.d. Broek en Martien Langenhuijsen voor hun 60 jarig lidmaatschap. Zij kregen van Katja Brooijmans vanwege hun jarenlange inzet het erelidmaatschap van het korps. Daarnaast ontvingen ze van Joop v.d. Meulenreek als voorzitter van de Brabants Bond van muziekverenigingen de vergulde speld vanwege hun 50- respectievelijk 60-jarig lidmaatschap.
 
Tekst en foto’s : Peter Kriele

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech