Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

180902 PK Toermee Kon.Fanfare St.Willibrord 07 VIERKANT 7Het weer was ideaal voor deze 42e fietstocht van 40 km. met zo’n 23º C en volop zon. De fanfare trof het dus. Vanaf 12.00 uur was er de mogelijkheid om te starten vanaf Cultureel Centrum Bernrode in Heeswijk. Je kon een bedrag van 3,50 euro betalen of als sponsor meedoen. Om de 5 km. was er een korte stop. Er waren muziek-bands in de pauze (na 20 km). en op het einde bij CC Bernrode.
 
Klik hier voor foto's.

Ondanks de goed geslaagde tocht was er onverwacht toch een tegenvaller. Onderweg (op de Keerdijk) werden een dertigtal fietsers gestoken door de hoornaar (een grote wesp). Dankzij de hulp van de EHBO, die altijd bij de Toermee aanwezig is, en de assistentie van een ambulance konden ze gelukkig hun fietstocht weer afmaken.

Op het eindpunt bij CC Bernrode speelden in de loop van de middag De Durzakkers uit Nistelrode en de Kornuiten uit Dinther. Ze zijn al jaren min of meer de vaste begeleiders van deze Toermee.
 
Zoals gewoonlijk werden ook weer de prijzen uitgereikt aan de hoogste sponsoren van zowel de jeugd als de senioren. Bij de jeugd was het Kyra van Lieshout en bij de senioren Martin Langenhuijsen. Paul van Lokven reikte hen de prijzen uit.

De gelukkige winnaar van de fiets, die van Esch Tweewielers zoals gewoonlijk beschikbaar stelde, was Marietje van Gaal.
 
Tekst en foto’s: Peter Kriele

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech