Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

180825 26 PK solexrace 10Voor de 12e keer wordt de 24-uurs solexrace aan de Heibloemsedijk georganiseerd. Roy v.d. Heijden is er in 2007 met Merlin van Heugten aan begonnen met steeds meer deelnemers en toenemende belangstelling. En met steeds weer nieuwe uitdagingen. Meer foto's.
Zo zit er sinds 3 jaar ook een brascross bij voor de liefhebbers. En liefhebbers zijn er genoeg: 606 deelnemers. Opnieuw een record.
In de luierklasse crossen ze 2x dag een kwartier en er kan al mee gedaan worden vanaf 5 jaar; verder zijn er nog een zestal klassen met even toepasselijke namen.

Aan de solexrace, daar waar het mee begon, doen dit jaar 96 solex-teams mee. Ieder solex-team bestaat uit 4 leden: 3 ervan rijden afwisselend, de derde deelnemer is de monteur. Er nemen voor het eerst ook 9 damesteams aan deel. De monteur mag trouwens wel een man zijn.
Er geldt een maximumsnelheid vanwege de veiligheid, die ook regelmatig wordt gecontroleerd. Traditioneel wordt er ook gereden op het terrein van de boerderij van Schoones aan de Stoppelveldseweg en rond café Stanserhorn aan de Heibloemsedijk. Bij café Stanserhorn was voor de solexen een reparatie-werkplaats ingericht.

Vanaf de wat afgelegen parkeerplaats kon je met een elektrisch voertuig vervoerd worden naar het evenemententerrein.

Naast het sponsorgeld wordt er ook geld ingezameld voor het Kikaproject (Stichting kinderen kankervrij). Tot vorig jaar is in totaal € 260.000,-- opgehaald.

Er staan 4 dranktenten op het terreinw, aar je ook wat kunt eten. Verder zijn er drie feesttenten. En ook de muziek ontbreekt niet. Zoals :WC Experience, maar ook Mental Theo, Wannebeastar, Snollebollekes, Pap & Pudding, Weekend Warriors, House of Rock, The Dirty Daddies en Boomshakalak e.a.

Peter van Boekel, wethouder van de gemeente Bernheze, heeft zaterdag om 16.00 uur voor dit hele gebeuren het startsein gegeven.

De Solexrace 2018 heeft voor Kika weer een enorm bedrag op weten te halen namelijk €26.921,94. 

De top 3 van de 24-uurs Solexrace 2018 is:
1. Mannen van Simone
2. Van Heerebeek Solexracing 6
3. Verbruggen Unlimited Colors
 
 
Tekst en foto’s : Peter Kriele
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech