Evenementen

OPENDAGWandeling Dinthers Aadal:    Op zo.2 juni organiseren De Ontmoetingstuin Servaes, Bloemenpluktuin ‘Op het Erf’ en Groentepluk-tuin ‘De Meulenhof’ een open dag. Tussen 13 en 17 u kunt u, via een speciaal opgezette wandelroute, kennis maken met deze drie kleinschalige tuinen, die op hun eigen manier het Aa-dal een nieuwe toekomst proberen te geven.
het erfMeulenhofontmoetingstuin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Daarbij staat puur natuur voorop. Er is een wandelroute van 2,6 km en een van 5 Km. Deze open dag maakt onderdeel uit van de Eco Veltdagen.
 
Elke tuin heeft als doel de biodiversiteit in het gebied weer te verhogen. De tuinen afzonderlijk liggen op prachtige locaties en hebben in de afgelopen jaren vele aanplanten gedaan. Bijvoorbeeld de door de vogels zeer geliefde meidoornheggen, maar ook hoogstam fruitbomen, houtwallen en knotbomen. Er zijn verschillende poelen gegraven en op enkele locaties bijenkasten geplaatst. Regelmatig worden oppervlakte ingezaaid met wilde bloemen. Er zijn scharrel kippen, schapen, Brandrode koeien, varkens.
 
Op het erf is een agrarisch bedrijf die hun eigen geproduceerd vlees verkopen, een bloemenpluktuin hebben met terras en een biologische hoogstam fruitboomgaard. Wanneer u dit bedrijf bezoekt kunt u alle dieren, bloemen en fruitbomen zelf ruiken, horen en zien.
 
De Meulenhof aan de rand van Heeswijk-Dinther wordt bij ons kleinschalig onbespoten groente en fruit geteeld. Zonder bestrijdingsmiddelen helemaal onbespoten. Er wordt alleen gebruik gemaakt van netten en wisselteelt. In de zomer zijn er zo’n 60 soorten groente te verkrijgen in de foodtruck. Ook mogen bezoekers zelf hun groente oogsten. De bezoekers eten wat het aanbod is van het land.
 
Laat je informeren over de passie waarmee De Ontmoetingstuin Servaes, Bloemenpluktuin ‘Op het Erf’ en Groentepluktuin ‘De Meulenhof’ op hun eigen manier hun steentje willen bijdragen aan de verrijking van het Aa-dal. Er zijn rondleidingen door de verschillende tuinen en voor de kinderen is er een speurtocht. Geniet op de terrasjes en ervaar hoe de producten kleinschalig en in samenwerking met de natuur worden verbouwd.
 
Parkeren kan onder andere op het plein bij de Dintherse kerk en de Ontmoetingstuin vind je als je langs de kerk naar achteren loopt.
Wandelroutes zijn verkrijgbaar bij de VVV in CC Servaes en de drie tuinen. Voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen