Evenementen

Sri LankaEind 2017 is Stichting Kinderen van Sri Lanka opgeheven. De voornaamste reden was het overlijden van een belangrijk bestuurslid en het overlijden van betrouwbare vrijwilliger op Sri Lanka. Hierdoor waren kontakten plotsklaps verbroken en is besloten de stichting op te heffen. Hiermee ontstond het probleem voor 14 kinderen die zonder sponsor kwamen te zitten.
De sponsoring werd gegeven om kinderen naar school te laten gaan en te voorzien in boeken, schoolkleding en eten.
 
Een van de sponsoren uit deze stichting heeft het er niet bij laten zitten en heeft dit voorjaar Sri Lanka bezocht. Na een lange zoektocht zijn de zusters gevonden en zijn kontakten opnieuw opgebouwd. De zusters kennen de slumbs (krottenwijken) van Colombo goed en proberen kinderen naar school te krijgen. Dan moet er ook financiële steun voor de kinderen worden gevonden want de eigen bijdrage is meestal te groot voor de sloppenwijkgezinnen.
 
Voor ongeveer € 150,- per jaar kan een kind worden gesponsord om naar school te kunnen gaan. Onderwijs is de manier gebleken om kinderen en daarmee vaak hele gezinnen uit de armoede te halen. Er zijn nu 15 kinderen bekend waarvoor de sponsoring nodig is. Het voornemen is om een nieuwe stichting op te richten en daarmee deze kinderen opnieuw te steunen.
 
Heeft u behoefte aan meer informatie, interesse om hiermee te helpen of kinderen te steunen? Kom dan naar de overlegavond op dinsdag 28 mei om 21 uur bij Hotel Restaurant De Leygraaf aan de Meerstraat 45a te Heeswijk-Dinther. Meldt u bij voorkeur even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Zie ook facebook Kinderen van Sri Lanka.
Laatste bericht van het schoolhoofd zuster Anne nav de bomexplosies: Sorry for the delay in responding to you. We are all safe. Your sponsorstudent too is safe. But there is tension every where. But we know God is in control of everything. So He will look after us. Thank you for inquiring about us. Still the schools are not functioning as usual. Students are not coming. When your sponsorstudent comes I will tell her to write to you. Thank you. God bless you, Sister Anne.
Reacties   
0 #1 Henry van Boxmeer 26-05-2019 08:43
Wil je meer weten over de zoektocht naar "ons" kindje. Lees dan "natte ogen" op de facebokpagina. En like deze natuurlijk ook even om op de hoogte te blijven.
Citeer
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen