Evenementen

t PaletDinsdag 11 juni is het weer zover: de jaarlijkse actiedag ACTIE ADOPTIE. Op deze dag proberen we met z’n allen zoveel mogelijk geld op te halen voor onze goede doelen.
De kinderen gaan overdag aan de slag met activiteiten rondom deze doelen en er zijn sportieve activiteiten waarmee de kinderen het geld verdienen.
 
’s Avonds is er een gezellige markt (spelletjes, verkoop van allerlei spullen en natuurlijk heel veel lekkers) waarbij iedereen welkom is. De markt is van 18.30-20.30u.
Tijdens de markt zullen er door plaatselijke kranten foto’s gemaakt worden. Heeft u er bezwaar tegen dat uw kind gefotografeerd wordt, geef dit dan vooraf aan bij de directie.
 
Een groot gedeelte van de opbrengst van deze actiedag gaat naar ons hoofddoel van dit jaar:
  
In Bogota, de hoofdstad van Colombia, leven heel veel mensen onder de armoedegrens. Voor veel gezinnen is het moeilijk om rond te komen. In diverse wijken zijn er daarom zogenoemde gaarkeukens aanwezig om kinderen te voorzien van een warme maaltijd. Één van die gaarkeukens ligt in de wijk Egipto.
 
In Heeswijk-Dinther is Hedi Meubelen BV gevestigd, onder leiding van Evert en Sjanet Heerkens. Hedi Meubels importeert meubels uit verschillende landen, waaronder Colombia. Evert en Sjanet gaan jaarlijks op bezoek in Bogota om rechtstreeks met de arbeiders, die deze meubelen maken, te communiceren. Zij zagen de schrijnende armoede en hebben het initiatief opgevat om de gaarkeuken in Egipto financieel te ondersteunen. Inmiddels is de gaarkeuken uitgebreid en aangepast. Het is een tehuis geworden waar 220 kinderen een voedzame maaltijd en extra lessen en activiteiten krijgen. Dit is een uitgebreid aanbod om te voorkomen dat de kinderen zich vervelen en het verkeerde pad op gaan. Evert en Sjanet hebben samen met mevrouw Bertilda hun initiatief tot een stichting gedoopt.

“Bogota zonder honger” is afhankelijk van sponsoren en dit jaar willen wij als school heel graag ons steentje bijdragen!
 
Meer informatie over dit doel is te vinden op de website: www.bogotazonderhonger.nl 
  
Daarnaast gaat er jaarlijks een bedrag naar onze vaste doelen:
Plan Nederland - Vastenactie - Vrienden van Brazilië van oud-collega Hanny Limbeek
 
Lieke Wagemakers <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen