Actief Burgerschap HD

170105-wvdl-NJbijeenkomstServeas33VOORKANT KopieDonderdagavond 5 januari waren weer bijna 300 HaDeejers en een bijna voltallig college van B&W aanwezig op een geanimeerde bijeenkomst. Zoals altijd, georganiseerd door stichting Dorpsnieuws (d’n HaDeejer) en Actief Burgerschap. Naast vele, vele handdrukken en goede wensen was er ook een spetterend programma onder leiding van presentator Gertjan Arts.
Meer foto's

Hoogtepunten waren:

· De uitreiking van de trofee 2016 voor de meest actieve jonge HaDeejer (Pleun Strik) en de meest actieve oudere HaDeejer (John Davies) werd door de zaal instemmend begroet met een daverend applaus.

· Gertjan bevroeg Marieke Moorman, samen met Bassam Hamoudeh en Sjanet Adank, over gastvrijheid voor statushouders en ervaringen daarmee. Bassam, pas vader geworden, toonde zich in verrassend goed Nederlands dankbaar en optimistisch. Alle HaDeejers werden door Sjanet uitgenodigd om zich te melden, als ze wat voor onze nieuwe inwoners willen bijdragen.

· Daarna kwam Marieke Moorman met een verrassing, door aan Stichting Dorpsnieuws (Harry Mikkers) en Actief Burgerschap (Jan van den Broek en Antoon Verhaak) een mega naambord “Heeswijk-Dinther” aan te bieden, om daarmee de discussie over namen te beslechten.

· Voor het tweede thema, het unieke project Rodenburg, sprak Gertjan met wethouder Peter van Boekel, CPO bouwer Ilona Lunenburg, beoogd huurder van een sociale huurwoning Claudia van Houtum en Actief Burgerschap-lid, Antoon Verhaak. De actieve rol van het dorp werd geroemd, evenals de samenwerking met de gemeente. Ilona toonde zich blij met de kans die ze kreeg om met vrienden samen hun droomhuis te bouwen, en Claudia wees op de grote behoefte aan sociale huur, en toonde zich bereid om als huurder actief mee te werken.

Ook de drie muzikale intermezzo’s door de regionale Djembe (trommel) groep waren letterlijk indrukwekkend. Met als hoogtepunt de minutenlange dans van een bebaard band-lid met Marieke Moorman. Dat de burgemeester meer in huis heeft dan besturen, heeft ze overtuigend bewezen!

Tegen half tien was het tijd voor ontmoeting en een borrel met hapjes. Tot laat in de avond werd aan vele tafels geanimeerd gepraat, werden banden aangehaald en plannen en belevenissen gedeeld. Een geslaagde avond!

Tekst: Antoon Verhaak
Foto's: Wim van der Lubbe