Actief Burgerschap HD

160330-jvdb-plein1969 09“De Wethouder wordt een half miljoen armer!”
Met deze uitroep sluit Peer Verkuijlen, als voorzitter van de Stichting Actief Burgerschap, woensdagavond 30 maart de goed bezochte bijeenkomst ( geschat 160 aanwezigen) in de aula van gymnasium Bernrode. Meer foto's.

Peer doelt op wethouder Rein van Moorselaar, die de toehoorders duidelijk maakt dat bij voldoende draagvlak het gemeentebestuur van Bernheze het plan voor de vernieuwing van Plein 1969 volledig zal steunen en natuurlijk ook financieren. Het college heeft namelijk € 500.000,00 gereserveerd voor de herinrichting van het plein.
Met een stevig applaus aan het einde van de bijeenkomst, maakten de aanwezigen duidelijk dat men het gehele plan wel ziet zitten en daarmee zorgden zij er voor dat Peer Verkuijlen deze uitspraak kon doen.

Het belangrijkste gedeelte van de avond wordt gevormd door de uitleg van enkele leden van de werkgroep, die zich bezig houden met de herinrichting. Eerst Jos Verbakel, de planontwerper, daarna Esther de Bie, architect van het Grand Café met ijssalon, cafetaria en terras en tenslotte Jeroen Doorenweerd, die het kunstwerk heeft ontworpen. Het toekomstige kunstwerk wordt een grote niervormige plantenbak van natuursteen en beton en zal tegenover de nieuwe COOP komen te liggen. De lijst met de verschillende plannen, waarover verder gesproken werd, is te vinden op blz. 29 van d’n Hadeejer van maart 2016.

Op tekening lijkt de bruikbare oppervlakte van het plein, mede door de komst van het Grand Café, kleiner geworden. Over dit onderwerp werden nogal wat vragen gesteld. De planontwerper maakte echter duidelijk, dat de werkbare oppervlakte hetzelfde blijft. Dat komt vooral doordat de huidige, nauwelijks bruikbare rand van het plein met de hobbelkeitjes en platanen, gaat verdwijnen. Die oppervlakte wordt in de toekomst op verschillende manieren bruikbaar gemaakt.

Tekst: Fred Lennings
Foto’s: Jan van den Bosch

Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen