Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

151216-ZorgcooperatieNa de bijeenkomsten in de drie dorpskernen en de bijeenkomst van de KBO’s in ccServaes hebben de bestuursleden van de Coöperatie Welzijn en Zorg de hoofden bij elkaar gestoken en alle meningen en opmerkingen uit de bijeenkomsten samengevoegd.

BEHOEFTEN
Ze hebben zich in eerste instantie vooral verdiept, in dat wat er tijdens deze bijeenkomsten aan behoeften uit is gekomen en hebben daar een top 13 van gemaakt.
Buurtgerichte aanpak van veiligheid, signaleren en verlichten van eenzaamheid, klussendienst en weten waar je met je vragen terecht kunt, waren vragen die bijna bij iedere bijeenkomst naar voren kwamen.
Zo waren er nog een stuk of acht van dit soort behoeften meer, maar hier wordt nog door het drietal op terug gekomen.

TALENTEN (DENKERS EN DOENERS)
Verder is er tijdens de bijeenkomsten ook nagedacht over de talenten die daarvoor nodig zijn. De volgende woorden kwamen naar voren.
Sociale vaardigheden zoals mensenkennis, gespreksvaardigheden, goed kunnen communiceren met alle soorten mensen, in kunnen leven , betrokkenheid, geduld hebben, ervaringen delen, van elkaar leren.
Motivatie+inzet+tijd =een topvrijwilliger.

OPRICHTEN VAN EEN COÖPERATIE BETEKENT EEN VERBETERING VAN DE LEEFBAARHEID IN HET DORP/KERN
Dit was de stelling die de mensen tijdens de bijeenkomst voorgelegd werd.
Hierbij kwam o.a. als doel het verbinden en coördineren van vrijwillige activiteiten naar voren, het onderbrengen van vrijwilligers, de behoeften op buurtniveau, ombudsfunctie, zorg voor betaalbare woningen, het nog meer leefbaar en sterker maken van onze kernen.

EEN PASSENDE NAAM VOOR DE COÖPERATIE
Mocht er iemand een passende naam voor de Coöperatie bedacht hebben, wilt u dan contact opnemen met:
Harrie Geboers 06 83173398
Annie van der Ven 06-10325361
Yolanda Verstegen 06-41069989

Het drietal buigt zich intussen over verdere ontwikkelingen en probeert het dorp zo goed mogelijk op de hoogte te houden van nieuwe stappen.

Redactie: José van der Heijden
Foto: Annie van der Ven

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech