Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

Antieke fietstochtOp 12 mei organiseren leden van vereniging De Oude Fiets een historische fietstocht in de omgeving van Veghel en Heeswijk-Dinther. Leuk om aan mee te doen voor bezitters van een oude fiets en misschien nog wel leuker om naar te kijken. Want wie kent ze niet, die stoere Nederlandse fietsen van merken als Fongers, Simplex, Gazelle en Burgers?
Ze werden gemaakt om een leven lang mee te gaan en nu gekoesterd door verzamelaars.
 
Publiekslieveling tijdens de fietstocht is altijd de ‘hoge bi’ uit circa 1880. Die heeft zo’n heel groot voorwiel en een klein achterwieltje, zodat de fietser net zo hoog kon zitten als een ruiter te paard. Waarschijnlijk zijn er op 12 mei enkele te bewonderen, zorgvuldig gerestaureerd of juist in de oude, originele staat. Veel deelnemers hebben bovendien historische kleding.
 
Heeft u een fiets van voor 1979 en wilt u meefietsen? Vraag dan even informatie op bij Maarten Bokslag, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoon: 013 – 467 86 87
 
Tijdens de Nationale Molendagen zullen een veertigtal fietsers hun rustpunt hebben bij De Kilsdonkse Molen rond 14u. Een extra bezienswaardigheid dus tijdens uw bezoek aan de molen.

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech