Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

Streetrace ALS17 mei Zijtaart, 25 mei Heeswijk-Dinther, 30 augustus Odiliapeel .
Op zaterdagavond 25 mei wordt er voor de tweede keer, een streetrace gereden In Heeswijk-Dinther. Enkele enthousiaste wielrenners van fietsclub de Kachelders organiseren dit evenement onder de vlag van Actief Burgerschap.
Het is een drie dorpen streetrace, met een algemeen klassement over deze drie wedstrijden met Theiner ICT uit Veghel als hoofdsponsor.
 
Bij dit sportieve gebeuren wordt een relatief kort parcours van ± 2 km afgelegd op mountainbikes. Het parcours gaat over verharde en onverharde paden met daarin een aantal hindernissen. Hierdoor biedt de Streetrace over het gehele parcours een uitdaging voor de deelnemers, en is heel aantrekkelijk voor het publiek. Iedereen die wel eens op een fiets zit en het leuk vindt om eens mee te doen aan zoiets spectaculairs, kan deelnemen. Voor de jeugd is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de wielersport.
 
Als het evenement aanslaat zal dit een jaarlijks karakter krijgen. Omdat het evenement samenvalt met de kermis kunnen kermisbezoekers genieten van dit spektakel.
 
Fiets mee en word een held! - Trap ALS de wereld uit!
Meer info:  http://www.mtbstreetracecup.nl/heeswijk-dinther
 
De inschrijvingen in Heeswijk-Dinther komen dit jaar ten goede aan de stichting ALS Nederland. ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte die iedereen kan treffen. Een voor een vallen je spieren uit. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Met een gemiddelde levens-verwachting van 3 tot 5 jaar is er geen hoop op een toekomst. Met uw steun financie-ren wij wetenschappelijk onderzoek, om zo ALS de wereld uit te krijgen!
 
Er wordt in 3 categorieën gestart.
17.00 tot 17.15 uur: kinderen van 6 t/m 10 jaar.
17.05 t/m 17.20 uur: kinderen van 11 t/m 15 jaar.
17.30 t/m 18.00 uur: funklasse. Voor iedereen vanaf 16 jaar.
18.30 t/m 19.30 uur: licentiehouders
Start: Ridder Robertstraat
Finish: Graaf Wernerstraat
Parcours: Ridder Robertstraat – Zijlstraat - Abt Moorsstraat – Gymnasium Bernrode - Laverhof - Pastoor Maasstraat - Graaf Wernerstraat
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech