Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

banner wimanVan de Amerikaanse dichter Christian Wiman verscheen in 2016 het boek: Mijn heldere afgrond.Het boek was bij verschijnen al een spirituele klassieker. Het is niet alleen relevant voor gelovigen, maar voor iedereen die bezig is met een 'brandende' zoektocht.
Wiman vraagt de lezer hoe we dit 'brandende verlangen' moeten beantwoorden. Wat betekent het voor ons leven - en onze dood - als we de 'aanhoudende, hardnekkige geest', die sommigen van ons God noemen, erkennen?
Een ontroerende meditatie van een dichter met een levensvatbaar, hedendaags geloof, dat beproefd wordt door een levensbedreigende ziekte. Een geloof dat niet alleen rekening houdt met de moderniteit en de wetenschap, maar ook met de religieuze traditie.
In maart verschijnt een nieuw boek van Christian Wiman bij uitgeverij Brandaan, en we zijn blij dat Christian Wiman te gast is in de abdij van Berne om over zijn werk te komen vertellen en er uit voor te dragen.
Taede Smedes zal een inleiding houden over het werk van Wiman, Wiman verzorgt een lezing en beantwoordt olv Taede Smedes vragen.
Zijn nieuwe boek is in het Engels reeds verschenen:
He Held Radical Light: The Art of Faith, the Faith of Art
A moving meditation on memory, oblivion, and eternity by one of our most celebrated poets
What is it we want when we can't stop wanting? And how do we make that hunger productive and vital rather than corrosive and destructive? These are the questions that animate Christian Wiman as he explores the relationships between art and faith, death and fame, heaven and oblivion. Above all, He Held Radical Light is a love letter to poetry, filled with moving, surprising, and sometimes funny encounters with the poets Wiman has known. Seamus Heaney opens a suddenly intimate conversation about faith; Mary Oliver puts half of a dead pigeon in her pocket; A. R. Ammons stands up in front of an audience and refuses to read. He Held Radical Light is as urgent and intense as it is lively and entertaining—a sharp sequel to Wiman's earlier memoir, My Bright Abyss.
Dr. Taede A. Smedes (Drachten, 1973) is godsdienstfilosoof, theoloog en werkzaam als onafhankelijk onderzoeker en freelance publicist.
Hij is gespecialiseerd in discussies omtrent science and religion, de verhouding van theologie/geloof en natuurwetenschap. Naast freelance publicist is hij als journalist werkzaam. Zo schrijft hij film-, museum- en boekenrecensies voor het Nederlands Dagblad en is boekenrecensent Religie & Theologie voor De Volkskrant. Ook geeft hij regelmatig lezingen en treedt hij op als gespreksleider.
Datum: zaterdag 16 maart 2019
Aanvang: 14.30 uur
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49 Heeswijk
Entree: € 15,- (inclusief consumptie)
Wij verzoeken u plaatsen te reserveren per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelding is definitief na ontvangst van betaling van € 15,- p.p. op bankrekening NL19 INGB 0000 825536 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van Christian Wiman 16 maart en uw naam.
WELKOM!
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech