Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

csm Provinciale staten 73eb0a9196Op woensdag 20 maart 2019 kunt u als u 18 jaar of ouder bent stemmen voor Provinciale Staten van Noord-Brabant én het algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas. Met uw stem bepaalt u mee wie de nieuwe bestuurders worden van zowel de provincie als het waterschap.
Zo heeft u invloed op de keuzes die zij ook in uw woon- en leefomgeving maken.
Informatie over stemmen in Bernheze
Kies voor Brabant
Als u gaat stemmen voor de Provinciale Staten, dan heeft u ook invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer. De leden van de Provinciale Staten kiezen in mei de leden van de Eerste Kamer. Zo telt uw stem dus dubbel.
Wilt u weten welke partij het beste bij u past? Raadpleeg de stemwijzer. Op www.brabant.nl/verkiezingen  vindt u alle informatie.
Waterschap Aa en Maas
In Bernheze zorgt waterschap Aa en Maas voor schoon, voldoende en gezond water in sloten en beken. Het waterschap maakt ook het afvalwater van inwoners en bedrijven schoon en zorgt voor veilige dijken. Er zijn veel ontwikkelingen op watergebied die om keuzes vragen. Keuzes die bepalen waaraan uw belastinggeld wordt besteed, bijvoorbeeld klimaat, landbouw, natuur of innovaties. Bestuurders van het waterschap beslissen hierover. Door te stemmen op de politieke partij van uw voorkeur, oefent u invloed uit op deze keuzes.
Wilt u weten welke partij uw belangen het best behartigt? Op www.aaenmaas.nl/verkiezingen  vindt u alle informatie en een stemwijzer.

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech