Dorpsnieuws

Operatie Steenbreek logo 300x281Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Wilt u helpen wateroverlast te voorkomen? Doe dan mee aan de regentonactie van 17 oktober tot en met 17 november. Koop nu een ton met korting.
Lever de kortingsbon (PDF, 929.0 kB)in bij een van de deelnemende bedrijven en je krijgt van ons als gemeente direct € 20,- korting op een regenton naar keuze (assortiment kan wisselen per deelnemend bedrijf).
Karwei, Cereslaan 9 in Heesch
Tuincentrum Meijs, Bosschebaan 23 in Heesch
Boerenbond, Graafsebaan 46 in Heesch
De actie loopt van 17 oktober t/m 17 november 2018 of tot het moment dat er binnen onze gemeente 100 tonnen zijn verkocht.
 
Plaats een regenton
Wanneer iedereen regenwater opvangt in een regenton, dan maak je in eigen tuin wateropslag. Dit bespaart kostbaar drinkwater omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater! Bovendien komt het water dat je opvangt niet extra in het riool terecht en hoeft het dus niet meer onnodig gezuiverd te worden. Bedenk ook dat met minder tegels en meer groen in de tuin, het regenwater tijdens een hoosbui veel makkelijker in de grond kan zakken. Bovendien zorgt een groene omgeving voor koelte tijdens warme dagen en voor meer vlinders, bijen en vogels in de tuin.
Een groene tuin:
kan veel doen voor je gezondheid
zorgt voor minder omgevingsgeluid
brengt de natuur dichterbij
biedt leven aan meer soorten dieren
zorgt voor verkoeling en betere luchtkwaliteit
vermindert wateroverlast en waterschade
vermindert energielasten
In Nederland doen al ruim 90 gemeenten mee aan de landelijke campagne van Operatie Steenbreek. 
Reacties   
+6 #1 Hans 02-11-2018 18:28
Mooie aktie maar zijn alleen in Heesch leverbaar .
In de andere kernen van Bernheze niet?
Daar zijn toch ook regentonnen te verkrijgen bv van Lieshout.
Citeer
Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen