Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

politielogo e1500365476352In een bedrijfspand in Heeswijk-Dinther ontdekte de politie woensdagochtend 19 oktober een hennepkwekerij en chemicaliën en materialen voor het inrichten van een drugslaboratorium. Het onderzoek ter plaatse en de ontmanteling nemen de gehele dag in beslag.
Naar aanleiding van binnengekomen informatie over de aanwezigheid van een mogelijke hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther stelde de politie woensdagochtend een onderzoek in. In het pand troffen de agenten twee ruimtes aan met hennepkwekerijen. Volgens een eerste schatting gaat het in totaal om ongeveer 1.500 planten. In een andere ruimte in het pand stuitte de politie onder meer op vaten met chemicaliën en ketels voor de productie van synthetische drugs.
De stroom voor de hennepkwekerijen werd illegaal afgetapt. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen van de politie (LFO) kwam ter plaatse voor de ontmanteling van de ruimte waarin de chemicaliën en materialen voor het inrichten van een drugslaboratorium werden aangetroffen.
Getuigen
De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij en de goederen voor het produceren van synthetische drugs is. Heeft u iets gezien of gehoord dat de politie mogelijk kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan 0800-7000.
Ondermijnende criminaliteit
Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in drugs. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde drugshandel is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken.
Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan om hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Door met elkaar het onzichtbare zichtbaar te maken kunnen we samen met het OM, gemeenten, de Belastingdienst, de FIOD, maar ook bijvoorbeeld met woningcorporaties, autoverhuurders, de horecasector en andere private partijen, een vuist maken hiertegen.
Uw ogen en oren zijn belangrijk
De ogen en oren van één ieder zijn van groot belang voor de aanpak van deze criminele activiteiten. Ben u ervan bewust dat een hennepplantage beheren of een schuurtje verhuren voor een kwekerij of XTC-laboratorium niet onschuldig is. Daarmee wordt de criminaliteit gefaciliteerd. Eenmaal daarin verstrikt, is het zeer moeilijk om er uit te stappen. Het kan leiden tot bedreiging en geweld. Ook facilitators zijn strafbaar.
Ziet u iets verdachts, meld het bij de politie en bel 0900-8844.
Wenst u anoniem te blijven? Neem dan contact op via 0800-7000.
Samen kunnen we ondermijnende criminaliteit voorkomen en aanpakken. Wilt u meer weten over ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, kijk dan op de website van de politie: https://www.politie.nl/themas/ondermijning.html

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech