Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

silkTot nu toe hebben 34 bedrijven, instellingen en verenigingen zich aangesloten bij de campagne ‘Fairtrade Gemeente Bernheze’. Recent is de sticker ‘Wij doen mee’ uitgereikt aan Silk-Beauty salon uit Heeswijk Dinther. Silk-Beauty salon is een combinatie van een  praktijk voor de huid en een winkel voor duurzame, natuurlijke, biologische, ecologische en Fairtrade producten.

Hoe breder het draagvlak voor de campagne hoe beter. “De werkgroep nodigt graag nog meer instellingen en ondernemers uit om zich aan te sluiten. We komen desgewenst een keer met U praten over de mogelijkheden om mee te doen”, legt voorzitter Bert Bakker uit. Volgende week is weer de jaarlijkse Fairtrade Week. Van 27 oktober tot 4 november besteden supermarkten en Wereldwinkels extra aandacht aan Fairtrade producten, o.a. door leuke aanbiedingen van Fairtrade producten.

Het thema van de Fairtrade Week staat in het teken van Women Empowering. 

Ongelijke machtsrelaties
“Fairtrade wil ongelijke machtsrelaties tussen mannen en vrouwen doorbreken en wil dat mede bereiken door vrouwen sociaal, fysiek en financieel te ondersteunen. Volgens het World Food Programme zou het aantal hongerlijdenden in de wereld gereduceerd kunnen worden met 150 miljoen als boerinnen dezelfde toegang tot middelen hadden als boeren”, aldus Bakker. “Fairtrade wil gelijkheid promoten en mannen en vrouwen beiden de kans geven Fairtrade te handelen”. 

Voor informatie kunt U terecht bij www.fairtradegemeenten.nl. Het mailadres van de werkgroep is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech