Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

pastor Isabel van BaalOp 13 september bracht ik even een bezoek aan Isabel van Baal op de pastorie van de parochie van de Heilige Augustinus in Berlicum. Ze is de nieuwe pastor van de parochie van de Heilige Augustinus omvattende de oude parochies van Berlicum/Middelrode, Heeswijk, Dinther en Loosbroek
en volgt hiermee Lonneke van Vessem op die een nieuwe baan in Nijmegen had gevonden.
De pastorie hier is een groot pand waar je een beetje verloren raakt.
Isabel voert van daar haar werk uit. Ze heeft er veel zin in dat blijkt wel, want ze heeft al met diverse instanties kennis gemaakt zoals bij CC Servaes, de KBO van Heeswijk, het kasteel, de Abdij en de Kilsdonkse molen.
Interviews heeft ze al gehad met het Brabants Dagblad (editie van vrijdag 14 september), de Mooi Bernhezer en het weekblad De Brug. Vandaag gaat ze naar Groot Servaes in Dinther. Overigens in het parochieblad van september heeft al een eerste interview met haar gestaan. Een introductie die in het begin toch wel enige tijd in beslag neemt, maar ze doet dit met plezier.
Isabel van Baal heeft haar opleiding Theologie gehad in Tilburg. Ze is single en 32 jaar en blijft voorlopig wonen in Zetten zo’n 35 minuten rijden met de auto hier vandaan. Ze kan haar aandacht ten volle besteden aan deze nieuwe uitdaging. Ze werkt 36 uur per week en natuurlijk ook de zondagen. De zondagen moeten, voor wat betreft de liturgie, nog verdeeld worden over de twee medepastors: Joost Jansen en Frank van Roermond.
Haar aandacht zal - mede gezien haar leeftijd - vooral uitgaan naar de jongeren. Zo zal ze zich vooral richten op de katechese, de eerste communie en het vormsel. Natuurlijk behoort ook de diaconie tot haar taak.
De nodige ervaring heeft ze al opgedaan in de parochie H.H.Cosmas en Damianus in Groesbeek, terwijl ze tijdens haar theologiestudie als begeleidster werkte in de gehandicaptenzorg en ze geestelijk verzorger was in de gehandicaptenzorg bij de organisatie ’s Heeren Loo in Wekerom.
Op zaterdag 29 september is er een welkomstviering in de H. Willibrorduskerk in Heeswijk-Dinther met voorganger Isabel van Baal. Die begint om 19.00 uur.
 
Peter Kriele
 

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech