Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Marko Konings 1Afgelopen week hebben de politieke partijen hun ‘algemene beschouwingen’ gehouden. Daarin reageren ze op de plannen voor de komende jaren. Politieke Partij Blanco heeft aangegeven aanstaande donderdag, bij de behandeling van de begroting voor het komende jaar, met een aantal voorstellen te komen.
Om de jongeren te behouden voor onze dorpen is het noodzakelijk dat er betaalbare woningen gebouwd worden. Dat wordt met de oplopende bouwkosten steeds moeilijker. Gevolg is dat starters bij de bank soms niet meer genoeg hypotheek kunnen krijgen om een woning te kopen. Politieke Partij Blanco komt daarom met het voorstel om de starterslening weer in te voeren. Dit financiële steuntje in de rug kan helpen om de financiering rond te krijgen. Hierdoor kunnen dus meer starters aan een woning komen in hun eigen dorp.
 
Een ander voorstel van Politieke Partij Blanco is om komend jaar te beginnen met een onderzoek naar het doortrekken van de ontsluitingsweg in Heeswijk-Dinther. De zogenaamde 4e poot van rotonde op Laag Beugt. Er ontstaat dan een stuk rondweg langs industrieterrein ‘t Retsel en dan afbuigend naar de Hommelsedijk richting nieuwbouwplan Rodenburg. Op die manier hoeft vrachtverkeer vanaf de N279 richting Loosbroek of Nistelrode niet meer door de kern. En tegelijkertijd kunnen de bewoners van Heilaren en Rodenburg via de nieuwe weg gemakkelijk richting het kanaal. Het centrum van Heeswijk-Dinther wordt op die manier ontlast.
Wij hopen dat deze, en nog een paar andere voorstellen, aanstaande donderdag voldoende steun krijgen van de andere partijen.
 
Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech