Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

2015-09-06 Sparta25_-_HeeswijkVan Dijke bezorgt Heeswijk punt in wedstrijd vol tegenslag.
In seizoen 2015-2016 komt VV Heeswijk uit in de 2e klasse H, een mix van teams uit Zuid 1 en Zuid 2.

De eerste krachtmeting was op het prachtige sportpark Heereind in Beek en Donk met het roemruchte Sparta ‘25.  Klik hier meer fotos

Na een wisselvallige voorbereiding, waarin trainer Marc vd Ven de puzzelstukjes nog op de juiste plek moest zien te krijgen, ging Heeswijk op een zwaar veld op zoek naar de eerste punten van het seizoen..

De thuisploeg liet de bal in de openingsfase aan de bezoekers. Debutanten Arjen Haast, Theo Lucius en Bryan van Deursen kwamen zodoende veelvuldig aan de bal, maar omdat de gastheren verdedigend goed stonden leverde dit weinig gevaar op voor het doel van de 43-jarige doelman Hilali Hicham. In de tegenstoot was Sparta uiterst effectief. Na ruim een kwartier onderschepte Michiel Koot een bal op het middenveld en hij stuurde direct spits Robert Engels diep. De Heeswijk-defensie stond niet goed, waardoor Engels in een rechte lijn naar het doel van Patrick Lunenburg kon lopen en met een droge schuiver met links de 1-0 op het scorebord zette. Een kleine 10 minuten later werd het zelfs 2-0. Opnieuw vanuit de omschakeling viel de bal dit keer voor de voeten van aanvoerder Ruud-Jan Happé. Met een simpele kapbeweging stuurde hij Jules Heerkens het bos in en met links knalde hij hard raak in de lange hoek. Daarna stroopte Heeswijk de mouwen op en ging het opportunistischer spelen. Bij de eerste diepe bal wist keeper Hicham de inzet van dichtbij van Wouter van Dijke te stoppen, niet veel later stopte hij de Heeswijk-spits middels een overtreding af. Tot ieders verbazing bleef de rode kaart op zak en tot overmaat van ramp wist Arjen Haast de toegekende strafschop niet te verzilveren.

Na rust probeerde Heeswijk met nieuwe krachten alsnog de aansluitingstreffer te forceren. De ingevallen Çetin Alpdogu werd direct diep gestuurd door Haast en zijn afgemeten voorzet kon bij de tweede paal eenvoudig binnen getikt worden door Van Dijke. De blauw-witten bleven aandringen en binnen het uur was het ook al 2-2. Camiel van Doorn dribbelde het middenveld in en met een bekeken steekbal zette hij opnieuw Van Dijke aan het werk. De goalgetter faalde niet en schoof de bal onder Hicham door. Op dat moment dacht iedereen in Beek en Donk dat de bezoekers door zouden drukken, maar een rode kaart voor Sten vd Berg na een overtreding van achter strooide roet in het eten. Toen Rene Brouwers in de 67e minuut ook nog de 3-2 achter Lunenburg schoot leek het gedaan met de goede bedoelingen van Heeswijk. Een kwartier voor tijd was het echter opnieuw Van Dijke die op wilskracht een doelpunt afdwong na een slimme pass van de andere invaller Stef Adank, 3-3. In het vervolg hadden beiden ploegen de winnende nog kunnen maken, maar de gelijke stand bleef staan tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vd Heuvel.

Trainer Vd Ven mag komende week voor de derby tegen EVVC uit Vinkel opnieuw aan de slag om de Heeswijk-puzzel optimaal in elkaar te passen. De getoonde strijdlust in de tweede helft geeft in ieder geval veel vertrouwen voor de toekomst

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech